Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Glädje - Stolthet - Gemenskap
Välkommen till Halmstad Innebandyklubb, Halmstads äldsta innebandyklubb.

Halmstad IBK har idag över 300 medlemmar och erbjuder allt från Innebandyskola och motionsinnebandy för alla åldrar, till elitsatsande seniorer. Herrlaget spelar i Division 1 Södra Götaland med siktet inställt på Allsvenskan inom ett par år och damlaget håller till i distriktets högsta serie, med målsättningen att klättra högre.

Hemarena är Halmstad Arena

Inom Halmstad IBK spelar vi även innebandy på många håll i kommunen. T ex i centrum, (Arenan/ Örjanshallen/ Östergårdskolan), Öster (Andersberg, Vallås), Söndrum (Hallägra) och Oskarström. Vi hjälper gärna till att starta upp barngrupper i ytterligare områden. 

Föreningen grundades 1989 av ett kompisgäng. Tre år senare startade den första pojkverksamheten i föreningen och 1998 började de första flickorna spela i föreningen. Damverksamheten gick spikrakt uppåt och år 2000 spelade damlaget i Elitserien, där man höll sig kvar till och med 2002, innan man drog sig ur på grund av ekonomiska problem. 

En liten nystart för föreningen var ett deltagande i Svenska Innebandyförbundets Föreningsutveckling med en hel veckas intensivt styrelsearbete på våren 2013. Sedan dess har medlemsantalet och inte minst antal funktionärer närmare fördubblats och klubben har nu drygt 20 träningsgrupper, där senaste tillskottet är RIB = Rullstolsinnebandy. 
 
Sponsorer
HIBK på Instagram