Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Glädje - Stolthet - Gemenskap
Välkommen till Halmstad Innebandyklubb, Halmstads äldsta innebandyklubb.

Halmstad IBK har idag över 300 medlemmar och erbjuder allt från Innebandyskola och motionsinnebandy för alla åldrar, till elitsatsande seniorer. Herrlaget spelar i Division 1 Södra Götaland med siktet inställt på Allsvenskan inom ett par år och damlaget håller till i distriktets högsta serie, med målsättningen att klättra högre.

Hemarena är Halmstad Arena

Inom Halmstad IBK spelar vi även innebandy på många håll i kommunen. T ex i centrum, (Arenan/ Örjanshallen/ Östergårdskolan), Öster (Andersberg, Vallås), Söndrum (Hallägra) och Oskarström. Vi hjälper gärna till att starta upp barngrupper i ytterligare områden. 

Föreningen grundades 1989 av ett kompisgäng. Tre år senare startade den första pojkverksamheten i föreningen och 1998 började de första flickorna spela i föreningen. Damverksamheten gick spikrakt uppåt och år 2000 spelade damlaget i Elitserien, där man höll sig kvar till och med 2002, innan man drog sig ur på grund av ekonomiska problem. 

En liten nystart för föreningen var ett deltagande i Svenska Innebandyförbundets Föreningsutveckling med en hel veckas intensivt styrelsearbete på våren 2013. Sedan dess har medlemsantalet och inte minst antal funktionärer närmare fördubblats och klubben har nu drygt 20 träningsgrupper, där senaste tillskottet är RIB = Rullstolsinnebandy. 
Innebandy för barn

I Halmstad Innebandyklubb spelar ca 300 barn i åldrarna 3-14 år. För de allra minsta finns ”Innebandylekis”. I småskoleåldern börjar man i Innebandyskolan, som även är till för de som går ända upp i Mellanstadiet och vill börja spela. Träningsgrupper som också spelar matcher har vi ett femtontal i olika delar i Halmstads kommun, varav tre flickgrupper.

 

Matchandet har blivit ett lyft för barnen sedan Svensk Innebandys Utvecklingsmodell infördes för två år sedan. De minsta på Grön nivå (6-8 år) spelar Knatteliga på 10x20-metersplaner med 3 spelare + målvakt på de nya mellanstora målen. På Blå nivå (9-12 år) spelar man 5+1 på 15x30-metersplaner, också med de mellanstora målen. I dessa kategorier noteras inga mål, och ledare och förbund försöker matcha till jämna matcher. Fokus är på utveckling i st f matchresultat. Först i 12-13-årsåldern spelar man serie och noterar resultat (Röd nivå), men vi ledare i distriktet kommunicerar och fördelar alla lag till en lagom division, så att barnen nästan uteslutande spelar jämna, spännande, utmanande och utvecklande matcher. Detta har fungerat mycket bra! Svensk Innebandys Utvecklingsmodell är en framgångsfaktor som lockar allt fler barn till innebandyn och också har uppmärksammats inte minst i TV-serien ”Idrottens himmel och helvete”.

 

Föreningen satsar på interna arrangemang som bygger kompisanda. Ett läger med övernattning som start på säsongen i oktober för alla på Blå nivå. På lägret hamnar man i grupp med barn från olika grupper och genomför lekfulla övningar för bägge hjärnhalvor. I november ordnas Innebandyns dag i Halmstad Arena, där spelare i alla åldrar kommer samman för småmålsspel, teknikbanor, SISU-övning om gruppdynamik, med mera. I samband med matcher för herr- och damlag ordnas ibland jippon för barnen och tävlingar med kul priser från våra sponsorer. Besöken från herr- och damspelare på träningarna då och då är också kompisskapande och överbryggande generationsklyftor. I slutet av mars är det ungdomsavslutning i Arenan. På programmet kan vara t ex mammamatcher, hastighetsskytte, precisionsskytte, ”zorrokonster” och teknikbanor. Alla barn får en plakett som minne av säsongen.

 

Föreningens värdeord Glädje, Gemenskap och Stolthet genomsyrar Halmstad Innebandyklubbs ungdomsverksamhet!
 
Sponsorer
HIBK på Instagram