Glädje - Stolthet - Gemenskap

Här hittar du information om Halmstads främsta och äldsta innebandyförening.

Herrlaget spelar i Division 1 Södra Götaland och damlaget huserar i Division 1 Halland.

I Halmstad IBK kan du spela innebandy på din nivå - oavsett om du satsar eller bara vill hålla igång.
I föreningen hittar du allt från innebandyskolan för de minsta till elitsatsande herrar och damer samt motionsinnebandy. Dessutom har vi sedan ett par år tillbaka en sektion för Rullstolsinnebandy.

Blir du stöd- eller familjemedlem går du gratis på samtliga hemmamatcher inom föreningen.
Du anmäler dig och ditt barn som medlemar genom länken ANMÄLAN
Herr 1
Ny huvudtränare i herrlaget
2018-04-16 21:08, Herr 1
Francisco med taktiktavlan i handen under en match med JIK:s JAS-lag. Foto: Åsa Hemmingberg
Halmstad IBK har gjort klart med en ny huvudtränare inför den stundande säsongen.
Francisco Haraldsson, senast i Jönköping IK:s JAS-lag, har skrivit på för tre år i klubben.

Francisco har en hel del meriter med sig i bagaget som innehåller bland annat två guld och ett silver i Juniorallsvenskan samt både guld och bronspeng i P16-klassen på Innebandyfesten. Utöver det har han även hunnit med att vara huvudtränare för Linköping IBK:s damlag när de huserade längre ner i seriepyramiden samt assisterande tränare i Hovslätts herrlag i Division 1.
- Förhoppningsvis kan jag bidra med en ny växel rent taktiskt för laget, men också mycket energi och driv för att nå de mål vi vill under säsongen, säger han.

Han är precis hemkommen från Innebandyfesten i Uppsala där det slutade med en snöplig förlust i bronsmatchen i Juniorallsvenskan, men nu blickar han framåt inför flytten till Halmstad från hemmastaden Jönköping.
- Jag ser fram emot en ny miljö och nya utmaningar, där jag kan fortsätta utvecklas som tränare och i mitt ledarskap.

Francisco ansluter under sommaren till truppen som då är mitt uppe i försäsongsträningen.
- Han blir en viktig pusselbit för att fortsatt kunna utmana om kvalplatserna i Division 1 och för att inom ett antal år ta klivet uppåt. Sedan är det ett välkommet tillskott i organisationen som helhet med sitt engagemang, säger sportchefen Kim Karlsson.

Vi hälsar Francisco varmt välkomna till vårt rödsvarta gäng och önskar honom all lycka!
Stötta Halmstad IBK och få Sportbladet Plus Premium!
2018-03-29 11:30
Stötta Halmstad IBK med 100 kr, så dubblar Sportbladet ditt bidrag och ger dig Plus Premium!

Klicka på länken nedan och följ därefter de tre stegen:

1) Välj Hallands Innebandyförbund

2) Välj Halmstad IBK

3) Välj att stötta ditt specifika lag - eller Halmstad IBK


Klart!
Som tack för ditt bidrag ger Sportbladet dig Plus Premium i två månader, därefter kostar det 99:-/månaden men du kan avsluta prenumerationen när du vill!


Ett STORT, STORT tack till dig som väljer att bidra till att vi kan utveckla föreningen!


Helgsvepet v.10
2018-03-12 15:17

Helgen började suveränt med en superfredag, där våra damer visade vart skåpet ska stå. Säsongens sista match blev en vinst med 7-2 och med det tog man också hem seriesegern i Division 1:2.


Ett stort, stort grattis till damerna som visar på hög moral och mycket hjärta!


Därefter var det dags för herrarna att avsluta säsongen. En vinst hade inneburit kval till Allsvenskan, men tyvärr ville det sig inte mot tvåan Munka-Ljungby utan man förlorade andra raka matchen. Slutresultatet skrevs till förlust 8-3, efter att man chansat i slutet. Herrarna placerar sig därmed på en sjätteplats, två poäng från kval och på samma poäng som femman Röke.


Å andra sidan kunde Halmstad IBK 3 befästa sin serieseger än mer i Division 4, genom att slå IBK Nissan medan Division 2-gänget tog sin andra raka seger när Warberg kom på besök.


På Barn- och ungdomssidan blev det blandade resultat. P03-05 delade som vanligt på sig där ena gänget begav sig till Frillesås i Pojkar Röd 4. Tyvärr blev det förlust där, trots att man vann två av de tre perioderna. Det andra gänget tog sig an ett starkt Varla, som har två lag i toppen av Pojkar Röd 5, och även där blev det en hedersam förlust.


För våra yngre grabbar, födda 07, som håller till i Pojkar Blå Medel var det Vinbergs Idrottshall som gällde under lördagen. Där bjöd de på högklassig underhållning när de ställdes mot såväl Warberg som hemmalaget Vinberg i sitt sammandrag. Var du inte där? Då missade du något!


För P02 blev serietvåan Åsa något starka när man förlorade på bortaplan. Trots en stark förstaperiod där man hängde med till 4-2, tappade man i den andra akten. En stor eloge till grabbarna som fortsatte kämpa in i det sista!


Är det någonting vi gillar i Halmstad är det röda segertåg, och vart hittar vi dem om inte på dam- och flicksidan? Vi avslutar helgen som vi började – med seger! Flickor 02-04 avslutade säsongen med sin tredje raka seger när man slog Onsala med 3-2.

Bra jobbat, tjejer!

Helgsvepet vecka 8
2018-02-26 19:01

I helgen har föreningen i stort sett bara spelat seniorinnebandy – men vilken helg vi haft!


Våra fantastiska damer firade att helgen var här genom att åka till Bua på fredagkvällen. Därifrån tog de med sig tre poäng efter en tight match som man tillslut vann med 3-4. Nu återstår endast två matcher – bägge spelas hemma i Arenan – och vi hoppas givetvis att så många som möjligt sluter upp och hejar fram laget. Redan på onsdag, den 28 februari, tar vi emot Tvååkers IBK. Varmt välkomna!


I Herrarnas Södra utvecklingsserie vann Halmstad IBK 3 över Halmstad IBK 4 med klara 14-5 och är nu – både i praktiken och i teorin – klara seriesegrare, då man leder serien med 14 poäng före Vinbergs B-lag. Segerorganisatörer var denna match, som så många gånger förut, Samuel Sehlberg och ”Ingo” Lindqvist med sina sex poäng vardera, samt Johan Rambrandt som väl säkrade poängligavinsten med sina 5 poäng. Han är nu uppe i hela 54 poäng på 13 matcher.


Ett stort grattis till grabbarna! Laget spelar förövrigt sin sista hemmamatch för säsongen nästa lördag, den 10 mars, då man tar emot IBK Nissan från Hylte.


För herrarna i division 1 har det också varit ett par härliga dagar. Derbyvinsten mot Warberg i torsdags följdes upp med tre poäng även mot ”kvalstrecksantagonisterna” Röke IBK och laget är därmed uppe på sju raka vinster och åtta raka matcher med poäng. Med det placerar man sig också på en tredjeplats, samma poäng som fyran Olofström och fyra poäng ner till femman Lagan under strecket.

Nu väntar IBK Lund borta på lördag i en högst spännande match!


-------------------------------------------------------------------------------

Saknas ditt lag i svepet? Har någonting blivit fel? Skicka ett mail till kim@halmstadibk.com med lagets namn, vilka ni mötte och korta tankar om matchen.

Herr 1
Hallandsderbyt livesänds
2018-02-22 14:53, Herr 1
Kvällens Hallandsderby mellan Halmstad IBK och Warberg IBF livesänds som vanligt hos våra samarbetspartners på Streamify. 
Ni hittar matchen, som kostar 49:-, på länken här:
Herr 1, 16/04 21:08 
P02 / Röd 3, 18/03 13:38 
P03-05 / Röd 4 och 5, 12/03 15:35 
P03-05 / Röd 4 och 5, 09/03 17:37 
P03-05 / Röd 4 och 5, 09/03 17:34 
Herr 1, 22/02 14:53 
 
Sponsorer
HIBK på Instagram