Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.


Glädje - Stolthet - Gemenskap

Välkommen till Halmstad Innebandyklubb, Halmstads äldsta innebandyklubb!

Halmstad Innebandyklubb är en förening för alla som vill träna och spela innebandy. Vi har idag över 300 medlemmar och erbjuder allt från innebandyskola och motionsinnebandy för alla åldrar till elitsatsande seniorer. Vårt Herrlag spelar i Division 2 Halland och har som mål att spela i division 1 kommande säsong. Vi har även ett rullstolsinnebandylag som deltar i sverigeserien och som har sikte på SM inom snar framtid.

Vi bedriver verksamhet i många av kommunens idrottshallar. Halmstad Arena är vår bas men vi har även verksamhet i Örjanshallen, Östergårdskolan, Hallägrahallen och i Oskarström. Vi hjälper gärna till att starta upp barngrupper i ytterligare områden.

Blir du stöd- eller familjemedlem går du gratis på samtliga hemmamatcher inom föreningen.
Du anmäler dig och ditt barn som medlemar genom länken ANMÄLAN
Halmstad IBK – Veddige IBK 7-5
2019-11-11 17:09

Redan klockan 12:00 var det matchstart i lördagens hemmamatch i Arenan. Risken för att hemmaspelarna inte skulle vara vakna i tid besannades. Dels genom att en spelare försov sig men också för att Veddige tilläts ta ledningen med 0-1 efter drygt fem minuter. Hemmalaget kändes slött, virrigt och lite oengagerat under den första delen av perioden. När väl hemmaspelarna börjat vakna till, tog det inte lång tid innan kvitteringen kommer. 12:55 trycker Fabian Holmqvist in 1-1 på passning från Gabriel Bekassy Fritzson. Halmstad tar nu över taktpinnen helt och hållet och 16:05 smäller Teddie Lundberg dit 2-1 assisterad av Axel Månsson. Trots ytterligare chanser slutar perioden 2-1 till Halmstad.

 

Det börjar bli en dålig vana för Halmstad att börja perioderna mindre bra. Så även denna gång. Med slarviga avslut och hafsiga uppspel bjuder vi in Veddige i matchen igen. Det dröjer ändå till 14:13 innan kvitteringen kommer. Återigen blir det en väckarklocka för Halmstad som skärper till spelet och genom sin tempoökning tvingas bortalaget ta utvisningar. Halmstad som tidigare i serien varit 100%-iga i sitt powerplay misslyckas att göra mål på första försöket. Det krävs faktiskt att Veddige ska ha två man på botbänken för att Halmstad ska lyckas göra mål. Då är det naturligtvis Adam Andersson som smäller dit den! Passningen står Teddie Lundberg för. Tyvärr för Halmstad lyckades man bara göra ett mål trots att Veddige dragit på sig en femminutersutvisning. En utvisning som borde ha renderat i rött kort! Hade satsningen från Veddigespelaren träffat Fabian hade hans innebandykarriär definitivt varit i fara. Under samma sekvens lyckas Veddige med att ge Gabriel Bekassy Fritzson en armbåge i huvudet som gör att han spelat färdigt. En händelserik men målfattig period som gör ställningen till 3-2 inför sista.

 

Halmstad tvingasändra lite i sin uppställning på grund av Gabbes skada men det verkar inte ha påverkat laget nämnvärt. David Göras gör efter bara två minuter 4-2 assisterad av Teddie. När alla sedan tror att Halmstad ska dra ifrån händer något helt annat. Lukas Jonsborg får rött kort och det betyder numerärt överläge för Veddige i fem minuter. Gabbe (den skadade) får sitta av straffet och under det numerära överläget lyckas Veddige komma närmare via ett mål i powerplay. När utvisningen är till ända lyckas Halmstad erövra bollen och kan kontra. I stället för att byta väljer Gabbe att följa med upp i kontringen och belönas med att kunna sätta 5-3 i öppen kasse, snyggt assisterad av Axel. 12:02 gör Göras ytterligare ett mål. Matchen är dock inte avgjord. Veddige tar time-out och efter den lyckas bortalaget reducera både en och två gånger. Halmstad ska dock visa sig starkast och 16:23 gör David Göras sitt tredje mål för kvällen. Han fastställer slutresultatet till 7-5.

 

Återigen en halvdan insats av HIBK. Vi hoppas att laget ska kunna lyfta sig från och med nu.Det kommer att behövas då det framöver stundar tuffa matcher mot lagen vi har framför oss i tabellen.

Seger mot Warberg!
2019-10-15 18:36

På måndagskvällen var det dags för hemmapremiär för A-laget och då mot ett Warberg IBF. Redan efter 48 sekunder rann nyförvärvet från Höllvikens IBF, Fabian Holmkvist igenom och satte snyggt sitt första seriemål för säsongen. Under första perioden dominerade Halmstad fullständigt och de unga Warbergslaget hade svårt att komma över till offensiv planhalva. Målen rann på och innan paus hade Axel Månsson gjort 6-0. I andra perioden pressade Warberg högre upp i planen och skapade fler bra lägen men de hindrade inte hemmalaget från att öka på ledningen. 8-0 kom efter att Håkan, Adam och Axel bitit sig fast och rullat upp försvaret ett antal gånger. Efter detta började Halmstad slarva och tillät Warberg att komma in i matchen. En bit in i tredje perioden när Warberg satte sitt sjätte mål tog HIBK-tränarna Tarstad/Stål timeout, gick ner på två femmor och detta gav snabbt resultat. Minuten efter hade Håkan satt sitt andra för dagen och sedan var det aldrig något snack. Matchen slutade 11-7. Nu väntar två bortamatcher, först mot Särö och sedan mot Onsala. Nästa hemmamatch är lördagen den 9 november mot Veddige.  

Premiärseger för herrarna!
2019-10-12 16:48
Äntligen var det dags för seriepremiär för A-laget och redan i första matchen blev det hett derby mot Kusten i Haverdalshallen. Många hade kommit och för att uppleva den goda stämning i hallen och vi fick se Halmstad ta ledningen i powerplay genom Adam Andersson som efter sin korsbandsskada var tillbaka och återigen fick göra mål och det var Håkan Pettersson som stod för assist. Inte mindre än sju assist blev det denna dag för Håkan som rättvist blev utsedd till matchens lirare. Första perioden var lite avvaktande med ett ganska låg tempo, Halmstad skapade de vassaste chanserna men det var inte förrän en bit in andra perioden som Halmstad skruvade upp tempot och drog ifrån. Kusten fick ett lite hopp efter sin kvittering. I tredje perioden gick Halmstad ner på två femmor och skapade ett visst tryck och tillslut rann det iväg. Matchen slutade 8-2. Redan på måndag är det dags för match igen och då mot Warberg i Halmstad Arenan kl 20.00.
DM
2019-09-28 09:54

Match idag på Arenan kl 14.00 Hall A1

Herrar DM  Halmstad - Bräckan IBK
Fysisk aktivitet på Recept (FAR)
2019-09-09 12:18
Information

Halmstad IBK är ansluten till Region Halland´s Fysisk aktivitet på Recept via Rullstolsinnebandy sektionen.
Det innebär att om någon i Halland, inklusive lagen i Halmstad IBK blir sjukskriven p.g.a. till exempel Fått en skada i ett ben och behöver rehabilitera det samma. Man kan sitta i en Rullstol och spela Innebandy trots att man har en benskada.  

En läkare kan skriva ut ett recept, kallat Fysisk aktivitet på Recept (FAR) och begära att det ska gälla Halmstad IBK Rullstolsinnebandy.  Vi ingår i Region Halland och finns med i  broschyr för Fysisk aktivitet på Recept (FAR).

OM man väljer detta så står förutsättningarna i Broschyren Fysisk aktivitet på Recept (FAR)

För frågor kontakta Tore Nilsson via E-post tore.a.nilsson@gmail.com eller Mobil 070-582 2871
RIB Rullstolsinnebandy, 10/11 09:35 
Herr 1, 04/11 20:41 
RIB Rullstolsinnebandy, 03/11 13:17 
P07 Hallägra / Röd, 21/10 21:09 
Herr 1, 27/08 16:33 
P05-06, 26/08 19:52 
 
Sponsorer
HIBK på Instagram