Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.


Glädje - Stolthet - Gemenskap

Här hittar du information om Halmstads främsta och äldsta innebandyförening.

Herrlaget spelar i Division 1 Södra Götaland och damlaget huserar i Division 1 Halland.

I Halmstad IBK kan du spela innebandy på din nivå - oavsett om du satsar eller bara vill hålla igång.
I föreningen hittar du allt från innebandyskolan för de minsta till elitsatsande herrar och damer samt motionsinnebandy. Dessutom har vi sedan ett par år tillbaka en sektion för Rullstolsinnebandy.

Blir du stöd- eller familjemedlem går du gratis på samtliga hemmamatcher inom föreningen.
Du anmäler dig och ditt barn som medlemar genom länken ANMÄLAN
Herr 1
Lägeskoll med nya tränaren
2018-08-12 13:29, Herr 1
Tre veckor har gått sedan herrlagets nya tränare, Francisco Haraldsson, blev Halmstadbo och klev in i rollen som huvudtränare och det är med en skön känsla han summerar den första tiden.
- Ja, det är en bra känsla. Vi filar på taktiken och börjar förstå vad vi vill göra. Det är inte så stor skillnad, men några ändringar i detaljerna blir det.

Framförallt är det föreningens egna, yngre, förmågor som har imponerat på Francisco.
-  Jag hade ganska bra koll på laget innan, men våra småttingar som flyttades upp inför säsongen - Lukas Jonsborg, 16, Gabriel Fritzon, 16, och  Milton Fernström, 17 - har gjort det bra och vågat ta för sig.

Under söndagen beger sig laget österut till småländska Tidaholm för sin första träningsmatch. Motståndet står Allsvenska Fagerhult Habo för - ett lag som för en vecka sedan förlorade med uddamålet mot SSL-laget Pixbo och som enligt egen utsago gör sin bästa Silly Season någonsin.
- Jag vill se att vi hittar positionerna i försvarsspelet och att vi orkar hålla det uppe så länge som möjligt. Vi har inte pratat så mycket anfall utan där hoppas jag att vi i stället hittar det enkla och raka spelet med boll. Vi vet att vi möter ett skickligt Fagerhult som rustat upp mycket bra inför i år, så det ska bli kul att damma av oss mot ett bra lag, avslutar Francisco.

Matchen börjar 16.00 i Sparbankshallen i Tidaholm!
Flickor Oskar (02-04)
Halmstad representerade på Selected Player
2018-08-04 11:32, Flickor Oskar (02-04)
Tre av lagets tjejer födda 2004 har under sensommaren varit i Uppsala för att representera Halmstad och Halland på Selected Player. Maja Iggström, Meja Håkansson och Tindra Karlslind har alla tre representerat lag West tillsammans med några av de bästa 04:orna från Värmland, Dalsland, Halland, Bohuslän, Västergötland och Örebro. Laget kom tvåa i sin grupp och kvalificerade sig i och med det för kvartsfinal, där man dessvärre förlorade på straffar mot ett av de östra lagen. 

I stället fick tjejerna sikta in sig på placeringsmatch där man slog North med 6-3. Noterbart att både Maja och Meja sköt sig in i målprotokollet. Laget slutade på en femteplats i turneringen och alla tre tjejer ska vara otroligt stolta över sina insatser under dagarna. 

Maja, Meja och Tindra har nu fått flertalet nya kompisar från innebandysverige och en kickstart inför den kommande säsongen där det bland annat väntar uttagningar till Hallandslaget. 
Förhoppningsvis kan detta också leda till att fler från föreningen kan åka till Uppsala kommande år!
Rullstolsinnebandy på Stadium Sports Camp
2018-07-07 21:56
För att läsa rapporten från Rullstolsinnebandyns aktiviteter på sportlägret Stadium Sports Camp klickar du på länken nedan.


http://www.halmstadibk.com/dokument/?ID=25152

Dam 1
Ytterligare nyförvärv till damlaget!
2018-06-08 08:39, Dam 1

Med bal, nationaldag och studentfirande kan man tro att det inte finns tid till annat.
Trots detta har vi nöjet att presentera ytterligare två nyförvärv till damtruppen!

Vi har nu nöjet presentera Elin Höglund och Michaela Sandberg som är två rutinerade spelare från IBK Puma och som kommer spela med oss kommande säsong.

Elin Höglund är en rutinerad och spelskicklig back som har gjort 67 matcher och 50 poäng dom senaste säsongerna i Div1 medan Michaela Sandberg är en pålitlig målspruta som mäktat med 75 matcher och 126 poäng i Div1 på sina 4 senaste säsonger.

- Vi är otrolig glada att få så bra tillskott till laget! Elin och Michaela kommer bidra med rutin, erfarenhet, poäng och ett riktigt bra engagemang till vår trupp, säger sportchef Kent Sjögren.

Dam 1
Två talangfulla nyförvärv!
2018-06-01 13:08, Dam 1
Det händer mycket inom Halmstad IBK och främst på pluskontot vad det gäller spelare.
Senast i raden är två talangfulla tjejer som ansluter till damlaget från Kustens IF i form av Tilde Borslöv och Mollie Bergman.

- Vi är stolta och tacksamma över att vi idag har fått två supertalanger att spela med oss den kommande säsongen. Både Tilde och Mollie är skolade på ett mycket bra sätt i Kustens IF, säger damernas sportchef Kent Sjögren

- HIBK´s damlag är stolta och tacksamma att vi idag har fått två supertalanger i Tilde Borslöv och Mollie Bergman att spela för oss kommande säsong.

Tilde och Mollie är skolade på ett mycket bra sätt i Kustens IF.

Herr 1, 12/08 13:29 
Flickor Oskar (02-04), 04/08 11:32 
Dam 1, 01/06 13:08 
Herr 1, 18/05 16:07 
Herr 1, 16/04 21:08 
 
Sponsorer
HIBK på Instagram