Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Herr 1
Från pojklag till A-lag!
2020-01-05 13:15, Herr 1
Lukas Jonsborg och Gabriel Bekassy Fritzson

Genom åren har Halmstad IBK lyckats att slussa upp många pojkspelare till att etablera sig i A-laget och några har till och med tagit klivet till de större arenorna. Nu är det våra 02:or som är på gång att ta steget. Årets första presentation blir med två av våra riktigt lovande ungdomar, de debuterat i A-laget redan förra säsongen i division 1 och har nu denna säsongen fått mycket speltid i A-laget. 2009 startade Halmstad IBK upp ett lag för pojkar födda 02. Laget tränade i Hallägrahallen och intresset var stort och det var många som vill vara med. Lukas Jonsborg och Gabriel Bekassy Fritzson var två av dessa som nu har tagit steget och etablerat sig i A-truppen. Flera av deras gamla kompisar från 02-laget spelar med B-seniorerna i division 3 och 4, och troligtvis så lär någon av dessa ta steget till A-truppen kommande säsong. 

 

Vi har bett Lukas och Gabriel presenterar sig lite närmre…
God Jul & Gott Nytt År!
2019-12-23 12:24
Vi i Halmstad innebandyklubb önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år!
Det har varit en händelserik höst med många spännande matcher och med ett DM-guld för våra herrar som de lilla extra. Nu väntar lite vila men snart är alla lagen i igång igen.
Ännu en derbyvinst för herrarna!
2019-12-16 17:17

Derbydags i Halmstad arena på Halmstad Gameday. Kunde det finnas bättre förutsättningar för en bra eftermiddag med högklassig innebandyunderhållning. Egentligen inte och var man ute efter lite spänning så blev ju matchen mellan kombattanterna Halmstad och Kusten till viss del det.

 

Period 1

Precis som i alla andra matcher den här säsongen så startade HIBK upp med tre femmor och precis som i de flesta andra matcher startade laget sömnigt. Kusten tilläts ta ledningen med både 1–0 och 2–0. Trots det spelar HIBK sömnigt och nästan lite förvånande reducerar vi ändå 12:25 genom Rasmus Ehrnberg assisterad av Teddie Lundberg. Trots reducering spelar inte Halmstad upp sig nämnvärt men som tur är presterar inte Kusten heller någon större innebandy under denna period. 18:54 kan Halmstad också kvittera genom Jonathan Thoresson (ass. Jakob Josefsson).

 

Period 2

Denna period börjar som den första. Halmstad spelar lojt och Kusten utnyttjar sina chanser. Kusten tar ledningen med 3–2 och Halmstad kvitterar till 3–3 genom Teddie Lundberg (ass. Håkan Petersson). Nu tar väl Halmstad över tänker nog många men så blir det inte. Istället utnyttjar Kusten misstag från HIBK och plötsligt har man ledningen med 5–3. Som om inte det skulle vara illa nog skadar David Göras sitt knä, och tvingas utgå. De första rapporterna kring Göras är ändå positiva men där får vi avvakta vidare undersökningar. Efter 3–5 målet gör Halmstad lite ändringar och går ner på två femmor. Nu börjar man skapa fler chanser men det krävs en utvisning på en Kustenspelare för att det ska bli en reducering. 19:53 gör Håkan Petersson sitt första mål för kvällen (ass. Johan Stål) Perioden vinns alltså av Kusten med 3–2 trots att Halmstad vinner skotten med 16–5. Det belyser ju övertaget som Halmstad har men tyvärr utan att få utdelning.

 

Period 3

Perioden startar som den andra slutade med fortsatt Halmstaddominans. Efter bara 01:19 gör Håkan sitt andra mål för kvällen assisterad av Fabian Holmqvist. 05:10 tilldöms HIBK en straff som Håkan förvaltar på bästa sätt och vips är HIBK i ledningen. Kusten sprattlar till ännu en gång och lyckas kvittera. Det visar sig vara sista rycket för Kusten som får se Halmstad ta ledningen genom Teddie (ass Adam Iggström) och sedan utöka vi ledningen genom Johan Stål (ass Håkan Petersson). Det blev en ny dag på jobbet för HIBK och till slut står man som segrare med slutresultatet 8-6.

 

Summering:

Tittar man resultatmässigt var det jämnt men ser man till matchbild var Halmstad det något bättre laget. Det krävs dock att laget höjer sig ordentligt inför sista hemmamatchen nu på torsdag då Vinberg kommer på besök. Ett Vinberg som har revansch att utkräva för nederlaget i DM-finalen. Vi hoppas på mycket folk inför avslutningen av höstsäsongen och vi kan lova en jämn match för så har alla HIBK:s matcher sett ut resultatmässigt under hösten. Glöm inte! Torsdag 20:00 i Halmstad arena A1!

DM-final mot Vinberg
2019-12-07 11:14
"Tränaren har ordet"
Idag kl 16.45 spelar vi DM-final mot Vinberg i Sparbanken Wictory Center i Varberg. 
Vi fortsätter med vår strategi där vi kör nya kedjekonstellationer för att låta spelarna känna på vilka som vi passar att spela med. Även vissa positionsförändringar kan förekomma. Vi är så gott som skadefria och friska, förutom Pi som varit på landslagsmatcher för Thailand. Så vi går runt på mycket folk i alla åldrar. Ska bli kul att få känna på Vinberg och se hur de spelar. Med förhoppning om att ännu ett DM guld landar hos Halmstad IBK. Välkommen att till Varberg, vi hopas att så många som möjligt kommer och stöttas i kampen om segern.


Mycket matcher just nu!
2019-11-28 17:55

Det har varit många matcher på kort tid för Halmstad IBK:s herrar. Onsdagen den 19 november mötte vi Falkenbergs IBK i DM-semifinal på hemmaplan. Matchen slutade 6–3 i Halmstads favör. En bra och trevlig tillställning som HIBK till slut vann helt rättvist. Det innebär att vi ska spela DM-final. Finalen kommer att spelas i Varberg den 7 december. Vem vi får möta är ej klart då Vinberg och Warberg möts kommande vecka i den andra semifinalen. 


I söndags den 24 november möttes Halmstad och Glommen. Det var toppen mot botten av serien men det märktes inte på resultatet. Halmstad vann med 9–7 mot ett mycket lågt spelande Glommen. Det märktes tydligt att Glommen var inställda på att spela ett lågt försvarsspel och enbart satsa på kontringar. Något som man gjorde mycket bra utan att för den sakens skull få med sig några poäng.


Två dagar senare var det återigen dags för Halmstad och Falkenberg att mäta sina krafter. En tidig seriefinal på Falkenbergs hemmaplan och även denna gång lyckades Halmstad gå segrande ur striden. Slutresultatet skrevs till 6–8 efter att Halmstad inte lyckats stänga matchen. Falkenberg kom hela tiden tillbaks och det var inte avgjort förrän Jakob Josefsson lyckades trycka in 6–8 i tom kasse med bara sekunder kvar av matchen.


Summering:
Halmstad fortsätter att vinna men spelet hackar trots allt en hel del. Det känns som att laget har mer att ge och det ska bli spännande att följa utvecklingen framöver. Nu väntar en DM-final och därefter ett nytt derby mot Kusten den 14 december i Arenan. Matchen som skulle spelats hemma mot Vinberg den 7 december kommer att flyttas. (Inget datum klart i nuläget).

Sandö IBK – Halmstad IBK 3-7
2019-11-18 22:41

Ännu en bortamatch i Kungsbacka! Denna gång en fredagskväll klockan 19:00. En lite mindre trupp åkte de långa milen till Wallda Idrottshall. Då det var ganska många återbud till denna match ställde HIBK upp med 14 utespelare vilket innebar vissa mindre justeringar i uppställningarna.

 

Period 1

Denna gång startar HIBK inte lika håglöst som tidigare matcher då det bara tar 25 sekunder innan man tagit ledningen genom Rasmus Ehrnberg assisterad av Filip Johqvist. De första minuterna av matchen kan man tro att Halmstad tagit till sig av tidigare prestationer och trampat gasen i botten men icke! Efter första målet slår sig Halmstad åter till ro och låter sig vaggas in i ett lågt tempo mixat med många individuella misstag. Det dröjer till 14:36 innan Ralle sätter 2-0 assisterad av Håkan Petersson. Halmstad gör bara 2-0 i denna period trots chansen till spel i numerärt överläge i slutet av perioden.

 

Period 2

Halmstad startar andra perioden likt den första. Ett ganska snabbt mål av Adam Iggström (Axel Månsson) och 08:39 in i perioden gör man 4-0 Teddie Lundberg assisterad av Adam Andersson. Nu är väl matchen klar verkar Halmstadspelarna tycka och lägger ner spelet. Sandö tillåts reducera till både 1-4 och 2-4 innan perioden är slut. 

 

Period 3

Här krävs uppryckning. Halmstad går ner på två femmor och får möjligtvis lite bättre fart. Trots det dröjer det nio minuter innan första målet kommer 2-5 genom Adam Andersson (Håkan Petersson). Drygt tre minuter senare är det favorit i repris! Adam Andersson gör 2-6 (Håkan Petersson) denna gång i spel i numerärt överläge. Sandö tillåts reducera ytterligare en gång innan Teddie Lundberg fastställer slutresultatet till 3-7 på pass från Adam Andersson.

 

Summering:

Halmstad vinner rättvist och ganska komfortabelt utan att riktigt få till det. Frågan är om det är ett styrkebesked eller ett svaghetstecken. Det återstår att se nu när det vankas toppmöten om några veckor. Redan nu på onsdag finns det chans att se en av toppkonkurrenterna då Falkenberg kommer till arenan för att möta HIBK i DM-semifinal. Sedan väntar seriematch mot Glommen i arenan på söndag.

Väl mött på matcherna!
Herr 1, 05/01 13:15 
Herr 1, 08/12 12:57 
Herr 1, 04/11 20:41 
RIB Rullstolsinnebandy, 03/11 13:17 
P07 Röd, 21/10 21:09 
Herr 1, 27/08 16:33 
 
Sponsorer
HIBK på Instagram