Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.


Glädje - Stolthet - Gemenskap

Välkommen till Halmstad Innebandyklubb, Halmstads äldsta innebandyklubb!

Halmstad Innebandyklubb är en förening för alla som vill träna och spela innebandy. Vi har idag över 300 medlemmar och erbjuder allt från innebandyskola och motionsinnebandy för alla åldrar till elitsatsande seniorer. Vårt Herrlag spelar i Division 2 Halland och har som mål att spela i division 1 kommande säsong. Vi har även ett rullstolsinnebandylag som deltar i sverigeserien och som har sikte på SM inom snar framtid.

Vi bedriver verksamhet i många av kommunens idrottshallar. Halmstad Arena är vår bas men vi har även verksamhet i Örjanshallen, Östergårdskolan, Hallägrahallen och i Oskarström. Vi hjälper gärna till att starta upp barngrupper i ytterligare områden.

Blir du stöd- eller familjemedlem går du gratis på samtliga hemmamatcher inom föreningen.
Du anmäler dig och ditt barn som medlemar genom länken ANMÄLAN
DM-final mot Vinberg
2019-12-07 11:14
"Tränaren har ordet"
Idag kl 16.45 spelar vi DM-final mot Vinberg i Sparbanken Wictory Center i Varberg. 
Vi fortsätter med vår strategi där vi kör nya kedjekonstellationer för att låta spelarna känna på vilka som vi passar att spela med. Även vissa positionsförändringar kan förekomma. Vi är så gott som skadefria och friska, förutom Pi som varit på landslagsmatcher för Thailand. Så vi går runt på mycket folk i alla åldrar. Ska bli kul att få känna på Vinberg och se hur de spelar. Med förhoppning om att ännu ett DM guld landar hos Halmstad IBK. Välkommen att till Varberg, vi hopas att så många som möjligt kommer och stöttas i kampen om segern.


Bingolotto till uppesittarkvällen!
2019-12-05 20:36

Vi är många som väntar in julen med uppesittarkväll och bingolotto. Sitt inte lottlös utan stötta istället föreningen och beställa dina lotter av oss. Kontakta någon av våra ledare eller skicka din beställning till kansli@halmstadibk.com


Dags för Halmstad Gameday!
2019-12-01 13:48
Halmstad Gameday – en dag med massa sport i Halmstad Arena
Den 14 december är det dags för en ny härlig sportdag i Halmstad Arena. Det bjuds på innebandy, futsal, bordtennis och handboll från klockan 10.
Mycket matcher just nu!
2019-11-28 17:55

Det har varit många matcher på kort tid för Halmstad IBK:s herrar. Onsdagen den 19 november mötte vi Falkenbergs IBK i DM-semifinal på hemmaplan. Matchen slutade 6–3 i Halmstads favör. En bra och trevlig tillställning som HIBK till slut vann helt rättvist. Det innebär att vi ska spela DM-final. Finalen kommer att spelas i Varberg den 7 december. Vem vi får möta är ej klart då Vinberg och Warberg möts kommande vecka i den andra semifinalen. 


I söndags den 24 november möttes Halmstad och Glommen. Det var toppen mot botten av serien men det märktes inte på resultatet. Halmstad vann med 9–7 mot ett mycket lågt spelande Glommen. Det märktes tydligt att Glommen var inställda på att spela ett lågt försvarsspel och enbart satsa på kontringar. Något som man gjorde mycket bra utan att för den sakens skull få med sig några poäng.


Två dagar senare var det återigen dags för Halmstad och Falkenberg att mäta sina krafter. En tidig seriefinal på Falkenbergs hemmaplan och även denna gång lyckades Halmstad gå segrande ur striden. Slutresultatet skrevs till 6–8 efter att Halmstad inte lyckats stänga matchen. Falkenberg kom hela tiden tillbaks och det var inte avgjort förrän Jakob Josefsson lyckades trycka in 6–8 i tom kasse med bara sekunder kvar av matchen.


Summering:
Halmstad fortsätter att vinna men spelet hackar trots allt en hel del. Det känns som att laget har mer att ge och det ska bli spännande att följa utvecklingen framöver. Nu väntar en DM-final och därefter ett nytt derby mot Kusten den 14 december i Arenan. Matchen som skulle spelats hemma mot Vinberg den 7 december kommer att flyttas. (Inget datum klart i nuläget).

Sandö IBK – Halmstad IBK 3-7
2019-11-18 22:41

Ännu en bortamatch i Kungsbacka! Denna gång en fredagskväll klockan 19:00. En lite mindre trupp åkte de långa milen till Wallda Idrottshall. Då det var ganska många återbud till denna match ställde HIBK upp med 14 utespelare vilket innebar vissa mindre justeringar i uppställningarna.

 

Period 1

Denna gång startar HIBK inte lika håglöst som tidigare matcher då det bara tar 25 sekunder innan man tagit ledningen genom Rasmus Ehrnberg assisterad av Filip Johqvist. De första minuterna av matchen kan man tro att Halmstad tagit till sig av tidigare prestationer och trampat gasen i botten men icke! Efter första målet slår sig Halmstad åter till ro och låter sig vaggas in i ett lågt tempo mixat med många individuella misstag. Det dröjer till 14:36 innan Ralle sätter 2-0 assisterad av Håkan Petersson. Halmstad gör bara 2-0 i denna period trots chansen till spel i numerärt överläge i slutet av perioden.

 

Period 2

Halmstad startar andra perioden likt den första. Ett ganska snabbt mål av Adam Iggström (Axel Månsson) och 08:39 in i perioden gör man 4-0 Teddie Lundberg assisterad av Adam Andersson. Nu är väl matchen klar verkar Halmstadspelarna tycka och lägger ner spelet. Sandö tillåts reducera till både 1-4 och 2-4 innan perioden är slut. 

 

Period 3

Här krävs uppryckning. Halmstad går ner på två femmor och får möjligtvis lite bättre fart. Trots det dröjer det nio minuter innan första målet kommer 2-5 genom Adam Andersson (Håkan Petersson). Drygt tre minuter senare är det favorit i repris! Adam Andersson gör 2-6 (Håkan Petersson) denna gång i spel i numerärt överläge. Sandö tillåts reducera ytterligare en gång innan Teddie Lundberg fastställer slutresultatet till 3-7 på pass från Adam Andersson.

 

Summering:

Halmstad vinner rättvist och ganska komfortabelt utan att riktigt få till det. Frågan är om det är ett styrkebesked eller ett svaghetstecken. Det återstår att se nu när det vankas toppmöten om några veckor. Redan nu på onsdag finns det chans att se en av toppkonkurrenterna då Falkenberg kommer till arenan för att möta HIBK i DM-semifinal. Sedan väntar seriematch mot Glommen i arenan på söndag.

Väl mött på matcherna!
Herr 1, 08/12 12:57 
RIB Rullstolsinnebandy, 10/11 09:35 
Herr 1, 04/11 20:41 
RIB Rullstolsinnebandy, 03/11 13:17 
P07 Hallägra / Röd, 21/10 21:09 
Herr 1, 27/08 16:33 
 
Sponsorer
HIBK på Instagram