Onsala IBK - Halmstad IBK 6-11
2019-11-04 20:41
Sen lördagseftermiddag och Halmstad IBK styrde bilarna mot Onsala för ytterligare en bortamatch i division 2 Halland. Med 9 poäng på de tre inledande matcherna var det med en viss optimism som laget tog sig an matchen trots att laget på grund av många återbud tvingades ställa upp med bara två femmor från start.

Period 1

När matchen startar visar det sig att Onsala i stort sett är inriktade på att spela kontringsspel och vänta på Halmstads misstag. Misstagen från HIBK är i början av första perioden ganska många vilket ger Onsala en hel del chanser men Andreas Gralèn lyckas ändå freda sitt mål. Efter 09:25 tar Halmstad ledningen med 1-0 genom David Göras assisterad av Edvin Andersson. Något senare drabbas Onsala av en utvisning och det ska man försöka undvika när man spelar mot Halmstad. 2-0 är ett faktum och det är återigen Göras som sätter dit bollen. Halmstad kontrollerar resten av perioden och skapar flera chanser utan att lyckas sätta dit nån mer kasse.

Period 2

Halmstad startar slarvigt och låter Onsala komma in i matchen genom att få göra både 1-2 och 2-2 innan HIBK återigen tar tag i taktpinnen. Halmstad går från 2-2 till 6-2 innan perioden är till ända. Starkt att kunna ta tag i spelet efter en mindre bra öppning.

Målskyttar i andra perioden för HIBK: Jakob Gidmark, Fabian Holmqvist, Håkan Petersson och Edvin Andersson.

Period 3

Återigen en ganska dålig inledning av Halmstad där man låter Onsala reducera både en och två gånger innan laget återigen får ordning på spelet. 7 minuter in i perioden gör Rasmus Ehrnberg 7-4 till HIBK och då känns matchen avgjord! Även om målen ramlar in i en strid ström är Halmstads seger aldrig hotad. Slutresultatet skrivs till 11-6 i HIBKs favör. Målskyttar för Halmstad förutom Rasmus är Adam Iggström x 2, Kenny Stålberg och Håkan Petersson

Summering:

Halmstad gör en helt okej match till stora delar men behöver skärpa till sina periodsinledningar. Det går inte att starta på halvfart om man vill vara med och hota i serietoppen. Det känns ändå som laget är på rätt väg och det fanns många individuella prestationer att glädja sig åt. Nu får laget samla sig för en ny förhoppningsvis lite stabilare träningsvecka och komma ut ur den ännu bättre förberedda inför hemmamatchen mot Veddige IBK nu på lördag klockan 12:00 i arenan.