2022-01-25 17:50

Padelturnering i Söndrumshallen!
2021-03-23 16:42
Johannes Silberberg, Daniel Nilsson, Jonatan Thoresson och Gabriel Bekassy Fritzson

I fredags genomfördes klubbmästerskap i padel för våra seniorer. Alla mötte alla i en trivsam miljö där både mat och mingel var viktiga delar då vi inte kunnat träffas på 4 månader. Under kvällen fick vi se härliga dueller blandat med bollar som ledde till mycket skratt. Vi kan nog konstatera att det är tur för vissa att det är innebandy vi har som första sport och inte padel. Stor eloge till våra vinnare Jonatan Thoresson och Gabriel Bekassy Fritzson som i finalen besegrade Johannes Silberberg, Daniel Nilsson.

Turneringen genomfördes smittsäkert och vi hoppas nu kunna hitta aktiviteter som gör att vi träffas på ett roligt och säkert, tills vi får göra de vi brinner för – spela innebandy.

Tillbaka i vinnarspåret!
2020-10-12 22:01

Efter en mindre lyckad insats borta mot Varla förra helgen vände Halmstads herrar denna söndag hem för att möta Mölndals IBK. För ovanlighetens skull spelades matchen i B-hallen då Gymnastik-SM hade äntrat stora arenan.

Detta syntes dock inte beröra Halmstad som direkt tog tag i taktpinnen när väl matchen blåstes igång. Trots spelövertag tog det ändå nio minuter innan HIBK hittade rätt för första gången då Adam Iggström från slottet gjorde 1-0 med ett kliniskt avslut. 2-0 kommer 17:35 genom Otto Karlsson. Perioden slutar dock 2-1 efter att Mölndal tillåtits reducera 19:53. Slarvigt av hemmalaget som istället för att hålla i bollen perioden ut ger Mölndal chansen. En chans som bortalaget utnyttjar.

Andra perioden är den första lik och Halmstad står för det mesta bollinnehavet. Efter 5:36 drabbas Mölndal av en utvisning. Halmstads powerplay är effektivt och Otto Carlsson trycker in 3-1 på passning från Oskar Härsjö. Halmstad slappnar av lite igen och Mölndal kan åter reducera en gång innan Teddie Lundberg med ett distinkt avslut trycker upp bollen i Mölndalmålvaktens högra kryss, snyggt assisterad av Håkan Petersson. Det innebar att ställningen efter andra perioden var 4-2.

Tredje perioden blir en målrikare tillställning där Halmstad återigen är det spelförande laget men ibland slarvar man och låter Mölndal komma i kontringar som blir hyfsat farliga. Mölndal tillåts göra tre mål i sista perioden varav ett i powerplay men eftersom Halmstad också gör tre innebar det att matchen slutar 7-5 i HIBK:s favör. Målskyttar för hemmalaget var Oskar Härsjö x2 båda i powerplay samt Johan Stål.

Avslutningsvis en rättvis seger för hemmalaget. Utan sin väldigt skickliga målvakt hade förlustsiffrorna för Mölndal blivit större. Denna dag ska HIBK:s powerplay hyllas då det var effektivt och på så sätt  matchavgörande. Vill också lyfta fram att Halmstad under matchen luftar många spelare vilket är viktigt för framtida matcher. Nu väntar en veckas speluppehåll innan laget beger sig till Göteborg för att möta Partille den 24 oktober.

Om man missade matchen mot Mölndal finns det möjlighet att streama matchen i efterhand via länken: https://halmstadibk.streamify.io/play

Seger i premiären!
2020-09-27 12:24

Nu är premiären avklarad och det blev seger mot Pixbo IBF med 7-3.

Första matchen för säsongen är alltid förknippad med osäkerhet. Denna säsong inget undantag då försäsongen präglats av inställda matcher och sjukdomar på många spelare.

Därför var det extra skönt att vinna denna match som då blev ett kvitto på att laget är på rätt väg. Utan att dra för stora växlar av segern så såg Halmstad stabila ut. Pixbo satte hela tiden hög press på HIBK något som hemmalaget under största delen av matchen klarade av att hantera på ett bra sätt. Det var endast några gånger i andra perioden som Pixbo med sin press klarade av att låsa fast Halmstad i försvarszonen.

Halmstad som hade ledningen matchen igenom såg aldrig riktigt skakat ut även om Pixbo ett tag var på väg ikapp målmässigt fortsatte hemmalaget med sin matchplan och efter en mycket stabil tredjeperiod skrevs segersiffrorna till 7-3.

Hela laget bör rosas idag men det är extra kul att Gabriel Bekassy Fritzon kliver in och visar hur mycket han utvecklats. Ska bli intressant att följa hans fortsatta utveckling under säsongen.