Malmö avgjorde i period nummer två
2015-11-23 11:10
Det var ett heltaggat Halmstad som klev ut till match mot serieledarna Malmö FBC och i den första perioden bytte lagen chanser med varandra, men två storspelande målvakter höll målen borta. Perioden såg också ut att sluta mållös, men med dryga minuten kvar gjorde Johan Stål 1-0 och med fyra sekunder kvar av perioden petade Håkan Petersson in 2-0. Bra intensitet i försvarsspelet från Halmstads sida och en gigant i målvakten Andreas Gralén resulterade i att Malmö för första gången denna säsong gick mållösa från en period.

Den andra perioden kom sedermera att bli avgörande för matchens utgång. Malmö bestämde sig för att visa vart skåpet skulle stå och inom loppet av två minuter var det utjämnat. Malmö löpte betydligt mer än i den första perioden och fick också utdelning. På 16 minuter gick de upp till en ledning med 2-8 och matchen kändes avgjord, även om Nils Jadelind kunde rulla in en reducering till 3-8 innan periodens slut.

Halmstad fortsatte den höga pressen som man påbörjat i mittenperioden genom hela tredje och hade bud på flera mål, medan Malmö mest spelade av perioden. Man gjorde även sitt nionde och tionde mål bakom en för dagen storspelande Jesper Pålsson som bytte av Gralén i målet efter ungefär halva matchen.

Malmö visar i den andra perioden att man inte är i division 1 för att stanna särskilt länge och framförallt har man en matchvinnare i Robin Crantz som i Halmstad stod i en klass för sig med sina sex poäng.

Närmast väntar IBK Lund borta på lördag i en "sexpoängsmatch".