Vinst mot IBF Göteborg
2015-08-31 11:42
Albin Wernebäck, tvåmålsskytt.
Under lördagen begav sig herrarna till Varberg för att träningsmatcha mot Allsvenska IBF Göteborg, som i fjol kvalade till Superligan. Slutresultatet skrevs till 4-3 i Halmstadfavör efter att ha hämtat upp ett tvåmålsunderläge.

Resultat: 3-4, (1-0, 1-0, 1-4)

Tilläggas bör kanske att det är till stora delar ett nytt IBF Göteborg som kommer ta sig an årets södra Allsvenska, då det har varit stor spelaromsättning under sommaren. Men det ska inte förta den insats som Halmstad IBK står för under matchen.

Saknades till matchen för de rödklädda gjorde fjolårets poängkung Håkan Petersson och radarpartnern Adam Andersson, samt David Göras, Hampus Haaranen, Jonas Tarstad och Emil Iggström från andrakedjan. Trots detta gör vi en bra match från början till slut.
- Det är många som spelar på toppen av sin förmåga, sammanfattar sportchef Magnus Forsberg efter matchen.

IBF Göteborg har mest boll under matchen och är det spelförande laget, men de får också rulla bollen längs sargerna och det är därifrån de flesta skotten får komma. 1-0 kommer med 15 sekunder kvar av ett numerärt överläge för Göteborgarna. Resultatet står sig perioden ut, trots att båda lagen har chanser som kunde resulterat i mål.

I den andra perioden utökar Göteborg ledningen efter en lyckad kontring med en man mindre på banan. Offensivt spelar vi upp oss och chanser saknas fortfarande inte, men inget av lagen lyckas få in bollen innan perioden är slut och den slutar således 2-0 till IBF Göteborg.

I den tredje perioden lossnar så målskyttet. I ett powerplay lyckas Andreas Rundberg stå på rätt plats vid rätt tillfälle och kan raka in reduceringen framför mål. Kvitteringen skulle även den komma, denna gång i boxplay när Albin Wernebäck och Jesper Åkesson står för en bra kontring som Albin förvaltar med gott resultat. Resultatet således 2-2 efter att lagen gjort varsitt mål i powerplay och boxplay.

Sedan dröjer det inte länge innan Jesper Åkesson löper sig fri på högerkanten och, via målvaktens arm, gör 3-2 till Halmstad. Även om Göteborgarna, med bara ett fåtal minuter kvar av matchen, hinner kvittera så är det fantastiskt starkt att resa sig igen. Albin Wernebäck får en pass in i slottet och via stolpen ligger bollen i nätet. Göteborg plockar målvakten, men vi lyckas hålla ut och tar en meriterande 4-3-seger mot Allsvenska IBF Göteborg.

Positivt från matchen är att försvarsspelet, något vi fokuserat väldigt mycket på under upptakten av säsongen, håller hög klass. Göteborg tillåts rulla boll, vilket de gör med den äran, men tillåts sällan komma in i slottet och får ta avslut från sidorna.

Något annat att ta med sig från matchen är att våra yngre spelare tar för sig med den äran. Vi mönstrar alltså ett lag där endast fyra spelare är födda tidigare än -95. En spelare född -98, fem spelare är födda -97, varav två är målskyttar, två -96:or och två -95:or.

Närmast väntar Warbergs IBF, division 2, på onsdag i Arenan.