Vinst för herrarna i Islander Cup!
2016-09-12 08:06
Med en vecka kvar till seriepremiären åkte herrarna till Göteborg den gångna helgen för att spela Islander Cup för tredje året i rad. Förlust i semifinalen första året och en finalförlust i fjol var det tidigare facit, men tredje gången gillt skulle det visa sig då man äntligen fick med sig den ädlaste pokalen hem till Halmstad på söndagkvällen.
Fem matcher spelade laget under helgen där man gjorde 31 mål framåt och släppte endast 11 bakåt. Ett styrkebesked är även att man åkte till Göteborg med 20 utespelare, vilka samtliga spelade minst två matcher och ingen faller utanför ramen. Det är minst sagt tight om platserna i år.

Helgen började annars fint på lördagsmorgonen då man slog ett till synes sargat mixlag av Frölunda IBK/FBC Vinga. 11-1 skrevs slutresultatet till och efter en trevande förstaperiod gör samtliga spelare jobbet hela vägen in i kaklet. 1-0, 5-1, 5-0 blev periodsiffrorna.

Pixbo Wallenstam IBF stod på schemat under lördagseftermiddagen - ett lag bestående av idel bollskickliga ungdomar. Pixbo tog ledningen i powerplay i slutet av den första perioden, men till den andra växlade Halmstad upp och inför den sista perioden hade man ledningen med 3-1, varav ett mål gjordes i boxplay. Pixbo reducerade visserligen till 2-3 men mycket närmre än så kom Göteborgarna inte utan Halmstad kunde göra ytterligare två mål och gick vinnande ur striden med 5-2.

Den sista gruppspelsmatchen gick av stapeln söndag förmiddag och för motståndet stod Vänersborg som tidigare under helgen hade slagit Frölunda/Vinga med 5-3 men förlorat sin match mot Pixbo Wallenstam med 4-1. Matchens första 30 sekunder är det Vänersborg som har bollen, men när Halmstad erövrat den slår Rasmus Ehrnberg en lång boll som Robin Nyhemer, ny för i år, tar ner fint och vips står det 1-0 på tavlan efter drygt 30 sekunder. Därefter kontrollerar Halmstad en match där Vänersborg gärna tar det lugnt så fort de får bollen. Det står 6-0 efter två spelade perioder och den sista perioden blir mer av en transportsträcka. 8-2 skrivs slutresultatet till och under eftermiddagen väntade så en semifinal mot Sisjön för andra året i rad.

Semifinalen mot Sisjön blir precis så tight och spännande som slutspelsmatcher ska vara. En mållös förstaperiod följdes upp av en andraperiod där Halmstad tar ledningen med 1-0 men Sisjön kvitterar bara minuter senare. 1-1 inför den sista perioden som också blir fantastiskt spännande. Med sex minuter kvar tar Halmstad ledningen med 2-1 - ett resultat som står sig fram till minuten återstår av matchen. Då lyckas Sisjön kvittera till 2-2 i spel 6 mot 5. Allt pekar mot förlängning, men då visar sig gammal vara äldst när Johan Stål stöter in sin egen retur till 3-2. Givetvis får Sisjön ytterligare ett läge att kvittera på en kontring, trots att endast sekunder återstår, men fantomen Andreas Gralén räddar friläget och Halmstad var klara för final mot Pixbo Wallenstam, som i sin semifinal slagit hemmalaget IK Zenith.

Gillar man spännande matcher skulle man varit på plats i Björlandahallen - det är ett som är säkert. 1-1 i första perioden blev 3-1 till Halmstad efter den andra perioden. I den tredje lyckas Pixbo både reducera och senare också kvittera till 3-3, innan Halmstad tar ledningen med fyra minuter kvar. Pixbo vägrar dock ge sig och när knappa minuten återstår gör de också 4-4 och tar matchen till Sudden Death, vilken dock blir mållös trots lägen åt båda håll.
Efter de tre första straffarna har båda lagen missat en varsin och satt två, vilket innebär att "suddenstraffar" avgör.
Fram för Pixbo går Johan Borgström som redan satt två straffar på Gralén - men tredje gången gillt visade sig gälla även här då Gralén tar straffen. Linus Mohlin gör sedan det enda rätta och sätter sin straff.

Nils Jadelind lyckas även med bedriften att ta hem poängligan i cupen - men ytterligare ett styrkebesked inför seriepremiären är, förutom den bredd, moral och styrka som laget visar upp under helgen, att man spelar 1-1 på de sju boxplay som man får mot sig.

Nu väntar Sävsjö IBK på lördag i seriepremiären.