Captain Fantastic rånade Munka-Ljungby
2015-10-12 15:24
Captain Fantastic
1-0 efter 16 sekunder. 2-0 efter knappt fyra minuter. Sedan kom även 3- och 4-0 till Munka-Ljungby inom loppet av 45 sekunder. Därefter vaknade Halmstad och till slut vaknade också Andreas Rundberg.

Man kan börja matcher bra och man kan börja matcher dåligt. Sedan kan man öppna matcher så som Halmstad IBK gjorde borta mot Munka-Ljungby under söndagen - genom att inte börja förrän 15 minuter är gångna.

Men när Joseph Hovius tog bollen, sprang så som bara han kan göra, och satte Halmstads första mål stod det redan 4-0 på resultattavlan. Men efter att Halmstad fått chansen i powerplay kom också 4-2 genom Emil Iggström, på passning av Nils Jadelind, och med endast två bollar upp i periodpausen var inte hoppet ute.
Psykologiskt viktigt, javisst.

I den andra perioden satte Adam Andersson 4-3, assisterad av Andreas Rundberg. Munka-Ljungby satte dock 5-3, i ett Halmstad-powerplay, bara minuten senare och perioden slutade 1-1.
Psykologiskt jobbigt, javisst.

Men var det någon den här soliga höstsöndagen i Skåne som inte hade gett upp, så var det kapten Andreas "Classe" Rundberg.

Först sätter han 5-4 i powerplay, när Nils Jadelind serverade bollen på ett silverfat till en omarkerad kapten i slottet. Även om "Munka" sedan gör både 6- och 7-4 - vilket skulle få de flesta lag att tappa modet - så är det något visst med Halmstad IBK den här säsongen.

14.21 står klockan på när Rundberg joggar fram på en straff och lyfter bollen över målvaktens ben.
16.30 står klockan på när Rundberg, "out of the blue", står i slottet och forcerar in bollen.
16.49 står klockan på när Rundberg bryter bollen i eget hörn, varpå Joseph Hovius tar bollen, tunnlar en spelare, rundar en annan och lägger bollen under målvakten så att den precis rullar in över mållinjen och det står 7-7 på tavlan.

Bägge lagen byter sedan några målchanser men reslutatet 7-7 står sig och det vankas förlängning.

"Ge mig bollen, så avgör jag", säger Rundberg.

En minut senare har Håkan Petersson gett Rundberg bollen och matchen är avgjord.

Joseph Hovius utses till matchens lirare och kapten Rundberg går på vatten.

I söndags åkte vi till Munka-Ljungby och rånade dem på två poäng, med tanke på matchinledningen.
I söndags åkte vi till Munka-Ljungby och visade att Halmstad IBK aldrig ger upp.

Thumbs up!
  • Som tidigare nämnt - Vi. Ger. Aldrig. Upp.
  • Rundberg. Blockar skott, skäller och är direkt inblandad i våra sex sista mål.