Ännu en derbyvinst för herrarna!
2019-12-16 17:17

Derbydags i Halmstad arena på Halmstad Gameday. Kunde det finnas bättre förutsättningar för en bra eftermiddag med högklassig innebandyunderhållning. Egentligen inte och var man ute efter lite spänning så blev ju matchen mellan kombattanterna Halmstad och Kusten till viss del det.

Period 1

Precis som i alla andra matcher den här säsongen så startade HIBK upp med tre femmor och precis som i de flesta andra matcher startade laget sömnigt. Kusten tilläts ta ledningen med både 1–0 och 2–0. Trots det spelar HIBK sömnigt och nästan lite förvånande reducerar vi ändå 12:25 genom Rasmus Ehrnberg assisterad av Teddie Lundberg. Trots reducering spelar inte Halmstad upp sig nämnvärt men som tur är presterar inte Kusten heller någon större innebandy under denna period. 18:54 kan Halmstad också kvittera genom Jonathan Thoresson (ass. Jakob Josefsson).

Period 2

Denna period börjar som den första. Halmstad spelar lojt och Kusten utnyttjar sina chanser. Kusten tar ledningen med 3–2 och Halmstad kvitterar till 3–3 genom Teddie Lundberg (ass. Håkan Petersson). Nu tar väl Halmstad över tänker nog många men så blir det inte. Istället utnyttjar Kusten misstag från HIBK och plötsligt har man ledningen med 5–3. Som om inte det skulle vara illa nog skadar David Göras sitt knä, och tvingas utgå. De första rapporterna kring Göras är ändå positiva men där får vi avvakta vidare undersökningar. Efter 3–5 målet gör Halmstad lite ändringar och går ner på två femmor. Nu börjar man skapa fler chanser men det krävs en utvisning på en Kustenspelare för att det ska bli en reducering. 19:53 gör Håkan Petersson sitt första mål för kvällen (ass. Johan Stål) Perioden vinns alltså av Kusten med 3–2 trots att Halmstad vinner skotten med 16–5. Det belyser ju övertaget som Halmstad har men tyvärr utan att få utdelning.

Period 3

Perioden startar som den andra slutade med fortsatt Halmstaddominans. Efter bara 01:19 gör Håkan sitt andra mål för kvällen assisterad av Fabian Holmqvist. 05:10 tilldöms HIBK en straff som Håkan förvaltar på bästa sätt och vips är HIBK i ledningen. Kusten sprattlar till ännu en gång och lyckas kvittera. Det visar sig vara sista rycket för Kusten som får se Halmstad ta ledningen genom Teddie (ass Adam Iggström) och sedan utöka vi ledningen genom Johan Stål (ass Håkan Petersson). Det blev en ny dag på jobbet för HIBK och till slut står man som segrare med slutresultatet 8-6.

Summering:

Tittar man resultatmässigt var det jämnt men ser man till matchbild var Halmstad det något bättre laget. Det krävs dock att laget höjer sig ordentligt inför sista hemmamatchen nu på torsdag då Vinberg kommer på besök. Ett Vinberg som har revansch att utkräva för nederlaget i DM-finalen. Vi hoppas på mycket folk inför avslutningen av höstsäsongen och vi kan lova en jämn match för så har alla HIBK:s matcher sett ut resultatmässigt under hösten. Glöm inte! Torsdag 20:00 i Halmstad arena A1!