Sandö IBK – Halmstad IBK 3-7
2019-11-18 22:41

Ännu en bortamatch i Kungsbacka! Denna gång en fredagskväll klockan 19:00. En lite mindre trupp åkte de långa milen till Wallda Idrottshall. Då det var ganska många återbud till denna match ställde HIBK upp med 14 utespelare vilket innebar vissa mindre justeringar i uppställningarna.

Period 1

Denna gång startar HIBK inte lika håglöst som tidigare matcher då det bara tar 25 sekunder innan man tagit ledningen genom Rasmus Ehrnberg assisterad av Filip Johqvist. De första minuterna av matchen kan man tro att Halmstad tagit till sig av tidigare prestationer och trampat gasen i botten men icke! Efter första målet slår sig Halmstad åter till ro och låter sig vaggas in i ett lågt tempo mixat med många individuella misstag. Det dröjer till 14:36 innan Ralle sätter 2-0 assisterad av Håkan Petersson. Halmstad gör bara 2-0 i denna period trots chansen till spel i numerärt överläge i slutet av perioden.

Period 2

Halmstad startar andra perioden likt den första. Ett ganska snabbt mål av Adam Iggström (Axel Månsson) och 08:39 in i perioden gör man 4-0 Teddie Lundberg assisterad av Adam Andersson. Nu är väl matchen klar verkar Halmstadspelarna tycka och lägger ner spelet. Sandö tillåts reducera till både 1-4 och 2-4 innan perioden är slut.

Period 3

Här krävs uppryckning. Halmstad går ner på två femmor och får möjligtvis lite bättre fart. Trots det dröjer det nio minuter innan första målet kommer 2-5 genom Adam Andersson (Håkan Petersson). Drygt tre minuter senare är det favorit i repris! Adam Andersson gör 2-6 (Håkan Petersson) denna gång i spel i numerärt överläge. Sandö tillåts reducera ytterligare en gång innan Teddie Lundberg fastställer slutresultatet till 3-7 på pass från Adam Andersson.