Halmstad IBK – Veddige IBK 7-5
2019-11-11 17:09

Redan klockan 12:00 var det matchstart i lördagens hemmamatch i Arenan. Risken för att hemmaspelarna inte skulle vara vakna i tid besannades. Dels genom att en spelare försov sig men också för att Veddige tilläts ta ledningen med 0-1 efter drygt fem minuter. Hemmalaget kändes slött, virrigt och lite oengagerat under den första delen av perioden. När väl hemmaspelarna börjat vakna till, tog det inte lång tid innan kvitteringen kommer. 12:55 trycker Fabian Holmqvist in 1-1 på passning från Gabriel Bekassy Fritzson. Halmstad tar nu över taktpinnen helt och hållet och 16:05 smäller Teddie Lundberg dit 2-1 assisterad av Axel Månsson. Trots ytterligare chanser slutar perioden 2-1 till Halmstad.

Det börjar bli en dålig vana för Halmstad att börja perioderna mindre bra. Så även denna gång. Med slarviga avslut och hafsiga uppspel bjuder vi in Veddige i matchen igen. Det dröjer ändå till 14:13 innan kvitteringen kommer. Återigen blir det en väckarklocka för Halmstad som skärper till spelet och genom sin tempoökning tvingas bortalaget ta utvisningar. Halmstad som tidigare i serien varit 100%-iga i sitt powerplay misslyckas att göra mål på första försöket. Det krävs faktiskt att Veddige ska ha två man på botbänken för att Halmstad ska lyckas göra mål. Då är det naturligtvis Adam Andersson som smäller dit den! Passningen står Teddie Lundberg för. Tyvärr för Halmstad lyckades man bara göra ett mål trots att Veddige dragit på sig en femminutersutvisning. En utvisning som borde ha renderat i rött kort! Hade satsningen från Veddigespelaren träffat Fabian hade hans innebandykarriär definitivt varit i fara. Under samma sekvens lyckas Veddige med att ge Gabriel Bekassy Fritzson en armbåge i huvudet som gör att han spelat färdigt. En händelserik men målfattig period som gör ställningen till 3-2 inför sista.

Halmstad tvingasändra lite i sin uppställning på grund av Gabbes skada men det verkar inte ha påverkat laget nämnvärt. David Göras gör efter bara två minuter 4-2 assisterad av Teddie. När alla sedan tror att Halmstad ska dra ifrån händer något helt annat. Lukas Jonsborg får rött kort och det betyder numerärt överläge för Veddige i fem minuter. Gabbe (den skadade) får sitta av straffet och under det numerära överläget lyckas Veddige komma närmare via ett mål i powerplay. När utvisningen är till ända lyckas Halmstad erövra bollen och kan kontra. I stället för att byta väljer Gabbe att följa med upp i kontringen och belönas med att kunna sätta 5-3 i öppen kasse, snyggt assisterad av Axel. 12:02 gör Göras ytterligare ett mål. Matchen är dock inte avgjord. Veddige tar time-out och efter den lyckas bortalaget reducera både en och två gånger. Halmstad ska dock visa sig starkast och 16:23 gör David Göras sitt tredje mål för kvällen. Han fastställer slutresultatet till 7-5.

Återigen en halvdan insats av HIBK. Vi hoppas att laget ska kunna lyfta sig från och med nu.Det kommer att behövas då det framöver stundar tuffa matcher mot lagen vi har framför oss i tabellen.