Onsdag kväll i Halmstad Arena där vi möter Bua IF för andra gången av tre under vårsäsongen i div
1:2.
Det är en match som vi vet kommer bli tuff och det har varit jämna matcher när vi mötts tidigare.
Förra matchen förlorade vi med uddamålet så vi hade lite av en revansch att.

Det är ett högt tempo från start där bägge lagen skapar bra chanser men inga lyckas riktigt få bollen
över linjen. Bua ställer upp med ett rätt så högt försvar och lyckas pressa oss stundtals men vi lyckas
ofta spela oss ur deras höga press. Bua lyckas spräcka nollan först på en spelvändning där vi inte
riktigt kommer rätt i hemjobbet. Trots underläget håller tjejerna hakan högt och litar på vårat spel. Vi
ställer upp med ett något lägre försvar där vi pressar på bollhållaren när lägen ges och vi lyckas
många gånger erövra tillbaka bollen och gå till anfall. 13:55 in i 1:a perioden får Bua en utvisning där
vi lyckas få ett bra rull i femman i powerplay och med ca 20 sekunder kvar av utvisningen lyckas även
vi spräcka nollan till 1-1. Med 33 sekunder kvar av perioden får vi en utvisning men med ett stabilt
boxplay lyckas vi hålla 1-1 till periodpausen.

2:a perioden börjar vi med en tjej mindre men lyckas avverka utvisning utan insläppt mål. 02:28 får
Bua ytterligare en utvisning, men denna gången lyckas vi inte få in bollen även om vi skapade ett par
riktigt vassa lägen.
07:22 tar vi ledning efter ett fint uppspel till mitten på Buas planhalva och lyckas spela ut den på
kanten där vi får ett avslut på målvaktens högersida när målvakten är lite skymd. Laget kämpar hårt
resten av perioden där vi skapar ett par riktigt bra lägen genom bra snabbt passningspel men inte
riktigt lyckas sätta pricken över i:et. Perioden slutar 2-1 och vi har en go känsla i laget.

3:e perioden är spelmässigt likt dom två första fast nu börjar Bua pressa än lite hårdare i sin jakt på
kvittering, men vi lyckas allt som oftast komma ur deras press genom varierat spela där vi blandar
uppspel genom mitten med lite längre bollar upp med kanterna. 07:02 lyckas vi göra 3-1. Nu börjar vi
hitta ett mer lugn i spelet och försöker rulla bollen inom laget och låta Bua få jaga boll. Några gånger
får lyckas dom få några vassa lägen men vi lyckas täcka många av avsluten och dom avslut som når
fram räddar våran målvakt med bravur.

Matchen slutar 3-1 och vi tar hem 3 sköna poäng efter våran tredje raka seger under vårsäsongen
och stärker därmed våran ledningen i serien.

Allt som allt en stark laginsats (trots krassligheter efter att influensan dragit igenom laget) där alla är
med och bidrar både bakåt och framåt och vi känner att spelet sätter sig mer och mer.