H1: Säsongens första förlust
2015-11-02 10:46
Säsongens första förlust kom efter 8-7 i Växjö.
Och så var den dagen här. Dagen då ett matchreferat ska skrivas efter den första förlusten för säsongen. IBK Vöikers - Halmstad IBK, 8-7. Vilken Halloween.

Det var dock Halmstad som började bäst i Fortnox Arena. Både första- och andrafemman fick direkt tryck mot Vöikersmålet, men utan att få utdelning. I stället var det hemmalaget som gjorde det första målet efter nästan 12 spelade minuter. Mindre än tre minuter från slutet kvitterar Otto Carlsson, assisterad av Emil Iggström, men bara 13 sekunder senare hade Vöikers gjort 2-1. Innan periodens slut hade de också gjort 3-1 i powerplay.

Den andra perioden hann bara bli åtta sekunder gammal innan Håkan Petersson satte reduceringen, efter att Vöikersmålvakten släppt retur på Adam Anderssons skott, och knappt fyra minuter gammal när Nils Jadelind kvitterade, på passning av David Göras. Men varför göra det enkelt för sig. 06.05 stod klockan på när Vöikers åter igen tagit ledningen, två gånger om. Efter halva perioden tar domarna en avvaktande utvisning på Håkan Petersson framför motståndarnas mål och när sedan en Vöikersspelare springer rakt in i en stillastående Andreas Rundberg mitt på planen åker även våran kapten på en tvåa.

Trots spel med två man mindre i två minuter så gör vi en fantastisk insats och släpper knappt till några farligheter. Dock lyckas vi aldrig ta oss ur trycket som Vöikers skapat och bara sekunder efter att vi blivit fulltaliga hittar en boll in bakom Andreas GralénAndreas Rundberg, assisterad av Håkan Petersson, lyckas dock reducera innan periodslutet och det står 6-4 till Vöikers inför den tredje perioden.

Även i den tredje perioden lyckas vi ta oss tillbaka. Först genom Rundberg, assisterad av Petersson i powerplay, och sedan genom  Adam Andersson på en fin diagonalpassning från Joseph Hovius. Vöikers skulle dock ta ledningen igen, men med bara minuten kvar - och tom bortakasse - lyckas Emil Iggström träffa Rundberg i magen varpå bollen letar sig in i nätmaskorna och det var kvitterat.

Sedan kom matchen att avgöras. I anfallet efter snor en Vöikersspelare åt sig bollen och kontrar. Med Emil Iggström på insidan av sig är han på väg ner bakom mål, varpå båda spelarna faller. Straff. Oförklarligt, enligt de flesta. Vöikers förvaltar straffen på bästa sätt och kan därefter också hålla undan och vinna matchen med 8-7.

Snöpligt slut på matchen, men sett över hela så är Vöikers det bättre - och framförallt hetare - laget. De bevisar, som tippat, att de är betydligt bättre än tabellpositionen inför matchen. Det märks att de gjort sin läxa och låter oss bli spelförande varpå de straffar oss obönhörligen på våra egna misstag. Nu vet vi hur det kändes att möta oss i fjol.

Thumbs up!
  • Vi gör återigen mål i powerplay - en spelform som vi förbättrat avsevärt från i fjol.
  • 3mot5. Vilket slit och vilken prestation när vi får spela två minuter med två man mindre.
  • Andreas Gralén räddar flertalet lägen, framförallt i den första perioden, som håller ner siffrorna.
  • Håkan Petersson. Det börjar bli tjatigt, men 19 poäng på 7 matcher talar sitt tydliga språk.
Nu har vi fått känna på en förlust i serien i år. En känsla vi inte vill bli bekanta med och nu siktar vi in oss på nästa veckas match - Hallandsderbyt mot Träslövsläge.

Nästa match: Träslövsläge, onsdag 11 november, 19.30 - Halmstad Arena.