D2: Vinst borta mot Falkenberg
2015-10-31 01:50
Sandra Widén sätter viktiga 2-2, frampassad av Matilda Åström

Det var två spända lag som tekade, det var tydligt att det inte var vilken match som helst i serien. Halmstad och Falkenberg spås slåss om seriesegern och det var extra mycket nerver med i bilden.

Båda lagen startade med ett lågt försvar med en tanke på att hugga på kontringar och inte bjuda på något bakåt. Det blev en tillknäppt första period som sprang iväg. Trots ett par heta lägen åt båda håll så var periodsiffrorna 0-0.

I andra perioden tycker jag att vi tar tar över taktpinnen. Vi vinner bollen högre upp i banan och har lite mer boll än Falkenberg. Som en kalldusch så kontrar Falkenberg, vi låter dem komma till ett 2 mot 1 läge och 1-0 var inprickat av Olivia Wallin assisterad av Celine Ivarsson. Inte ens en minut hinner att gå innan Falkenbergsbacken Jessica Larsson slänger in en boll på chans och 2-0 var ett faktum. Men detta HIBK visar att man inte har tänkt att vika ner sig.

Filippa Persson rycker sig loss men får ett kraftigt slag och vi får en straff med oss. Tyvärr så missar annars straffskicklige Moa Hedren denna, men hon tar revasch på den i efterföljande Power Play. Assisterad av Elenore Glebe skjuter hon in 2-1 och våra spelare fylls av energi.

Kort där efter slår vi till på en kontring när Matilda Åström slår en snygg pass till Sandra Widén framför mål som sätter bollen stenhårt i krysset, och vi har kvitterat till 2-2.

Tredje perioden drar igång och det känns ganska spänt i en väldigt tät match. Fem minuter in i perioden så trycker Glebe in bollen i mål efter några snygga passningar av Åstöm och Widen. Därefter så har vi ett stolpskott av Evelina Jönsson medans deras rutinerade Charlotte Bertilsson har detsamma i vår stolpe. Med fem minuter kvar så får vi ett nytt PP efter hårt spel. Tyvärr så lyckas vi inte punktera matchen där utan det blir spänning in i sista minuten. Falkenberg tar ut sin målvakt för att spela 6 mot 5. De får ett visst tryck på oss utan att skapa någon målchans. Sandra Widen lyckas knycka bollen, runda ett par spelare och kan efter det lägga in den enkelt i tom kasse. En fantastik känsla sprids bland oss och vi vinner matchen med 4-2.

En tät och spänd match mellan två unga lag, som båda har en snittålder på endast 20 år. Vi visar en mycket stark moral och en tro på vårt lag när vi vänder ett tvåmåls underläget till seger. Kapten Sandra Widen ska ha extra beröm för sin prestation, hon visar vägen för oss. Moa Hedren och Julia Ljunggren är som vanligt lugna, trygga och väldigt viktiga.