H1: Adam Andersson fyramålsskytt i segern mot Lagan
2015-10-29 12:49
Adam Andersson stod för fyra mål när herrarna besegrade Lagan IBK
6 matcher spelade. 6 poäng ner till trean i serien. Fortfarande obesegrade. Matchen mot Lagan blev - som utlovat - tight och spännande, men till slut stod ändå Halmstad IBK som segrare för sjätte gången denna säsongen.

Som vanligt började dock motståndarlaget bäst och kunde redan 4.28 in i matchen ta ledningen med 2-0. Därefter rycker vi upp oss och äter oss också in i matchen, mycket tack vare en glödhet Adam Andersson. Två raka mål, assisterad av Håkan Petersson och Joseph Hovius, innebar 2-2 efter den första perioden.

I den andra perioden tar Halmstad över matchen mer och mer, även om lagen följs åt målmässigt. Efter sex minuter kommer ledningsmålet när Adam Andersson, åter igen serverad av Håkan Petersson, gör sitt tredje mål. Lagan kvitterar dock till 3-3, men bara halvminuten senare har Håkan Petersson, assisterad av Joseph Hovius, gett hemmalaget ledningen igen. Men Lagan ger sig inte, utan när halva perioden är gången lyckas de än en gång kvittera.

Därefter har Halmstad en jättechans när Nils Jadelind skjuter ett skott som tar i både ribba och stolpe, innan Lagan kan få tag på bollen, kontra och sätta 4-5 genom ett minst sagt diskutabelt "hopp-spark-mål". I ett powerplay kunde dock Emil Iggström, på passning av Nils Jadelind, kvittera för Halmstads räkning och även den andra perioden slutade oavgjord - trots att Halmstad gör en riktigt bra period.

Den tredje perioden börjar hemmalaget bäst och tar ledningen efter drygt tre minuter. Målskytt ingen mindre än Adam Andersson som gör sitt fjärde för kvällen. Passningen kom, som så många gånger förr, från Håkan Petersson som gör sitt fjärde poäng i matchen. Emil Iggström assisterar i miten av perioden Nils Jadelind, som tack för senast, till 7-5 i 5 mot 3-spel efter att Lagan åkt på en utvisning och bara sekunder senare drabbats av ett matchstraff på målvakten Christoffer Johansson. Men bara minuten efter har Lagan reducerat.

Med 3,5 minut kvar tröttnade ändå David Göras, tog tag i saken med egna händer och sprang in 8-6. I samband med målet fick Lagan också en utvisning, vilket i de flesta lägen hade bäddat för en ganska komfortabel avslutning. Men en förlorad tekning, ett skott och 5 sekunder senare stod det ändå 8-7 på tavlan och tre nervkittlande minuter återstod av matchen.

Då är det tacksamt att ha en av Division 1:s bästa målvakter i laget - och då pratar vi inte om Lagans Christoffer Johansson, utan om vår egen Andreas Gralén. Trots flertalet vassa chanser att kvittera så fixar han med ett antal högkvalitativa räddningar 3 poäng till Halmstad.

En riktigt skön seger mot Lagan som helt klart är det bästa motstånd vi ställts mot i år.