D2: 12 olika målskyttar mot Träslövsläge
2015-10-19 16:17

Vi kommer upp till Träslövsläge med ett glatt gäng och här är min känsla att vi även är taggade. Vi får ett omklädningsrum ute i en barack med fullt av spindelnät och en doft av unk. Med detta sagt så inser man hur lyckligt lottade vi är som har Halmstad Arena. När vi gått igenom våra rutiner så börjar äntligen matchen.

Tyvärr så känns det som att vår taggning och glädje i laget helt har försvunnit. När vi märker och inser att denna matchen inte kommer att vinnas så enkelt som vi trodde så sprider det sig en känsla av frustration. Vi släpper in 1-0 på ett ganska oturligt sätt. Detta mål gör att det knyter sig för oss. Vi har ett spel som är krampaktigt och frustrerat med detta kommer också mängder av felpassningar. Trots det så kommer vi till en del avslut som ofokuserat skjuts utanför och ovanför. När vi väl gör 1-1 genom Julia Fredriksson på ett backskott i tolfte minuten så släpper det lite. Vi gör ytterligare 3 mål och vinner perioden med 4-1.

Andra perioden så får vi ännu något bättre fart på det även om frustrationen sitter kvar. Vi möter ett väldigt lågt och kompakt försvar som vi har lite problem att ta oss igenom. Skotten tas utifrån och framför mål låter vi dem rensa undan. Men när allt fler skott träffar mål så kan inte deras målvakt stå emot längre. Vi avslutar perioden väldigt bra och vinner den med 5-0.

Tredjeperioden är vår klart bästa period i denna match. Vi har fart, variation och glädje i vårt spel igen. Plötsligt så vågar vi oss in och ta lite smällar framför deras målvakt och vi trycker dessutom in några returer. Vi kommer in i ett bra ”flow” där målen rullar på och periodsiffrorna skrivs till 9-1.

Första halvan av matchen kan vi inte vara nöjda med vår prestation. Det är däremot starkt att vi kommer tillbaka och höjer oss till en bra nivå igen. Att vi gör 18 mål och ändå bara kan vara nöjda med halva matchen säger en hel del om skillnaden i serien.

Vi har 12 olika målskyttar i denna matchen vilket är kul och ett kvitto på att vi har en jämn och stark trupp.