H1: Viktig trepoängare hemma mot Falcons
2015-10-05 09:16
Albin Wernebäck fick göra sitt första mål i division 1.

Matchen mot Landskrona Falcons kan beskrivas på många sätt. En tight, bra innebandymatch är kanske det enklaste och mest rättvisa. 4-3 till hemmalaget som nu endast har Malmö framför sig i tabellen.

Matchen började trevande och lagen bytte chanser med varandra, men 7.24 stannade klockan efter matchens första mål. Johan Stål flippade in en boll i slottet som Håkan Petersson styrde vidare mot den bortre stolpen. Väl där kunde Adam Andersson rulla in säsongens första mål och 1-0 var ett faktum. Fem minuter senare var det dock kvitterat, men efter att Nils Jadelind slagit en stenhård passning rakt genom Falcons försvar kunde Albin Wernebäck göra sitt första mål i division 1 och 2-1 stod sig därefter till pausvilan.

Den andra perioden började egentligen likadant som den första. Till slut lyckas Jonas Tarstad och Jesper Åkesson låsa fast bollen i motståndarnas hörn och anfallet avslutas när Tarstad hittar ”Åke” som placerar in 3-1 i det bortre hörnet. Innan halva perioden är spelad lyckas Falcons reducera efter ett missförstånd i försvaret. De flesta trodde nog att perioden skulle sluta 3-2, men med bara ett fåtal sekunder kvar slänger en Falconsback ner en boll, som det antagligen var snö på när den väl var nere igen, mot kassen varpå ytterligare ett missförstånd uppstår. En studs här och en studs där och vips, så har Falcons kvitterat med tre sekunder kvar av perioden.

Psykologiskt, i båda riktningar.

Även den tredje perioden blir ett ställningskrig, men nu har Falcons flyttat fram sina positioner något och får ett rätt bra tryck mot Halmstads mål. På en kontring tar domarna en utvisning på Adam Andersson, men Halmstad håller tätt i det efterföljande numerära underläget. Knappt åtta minuter återstår av matchen när Joseph Hovius trampar loss på högerkanten, viker in en meter i banan och stänker upp matchvinnande 4-3 i bortre krysset.

Falcons tar ut målvakten och försöker kvitter i slutet, men Halmstad håller undan och tar ytterligare tre poäng.

Nu väntar två raka bortamatcher mot Munka-Ljungby och därefter Olofström, innan vi tar emot Lagan hemma.