H1: Full pott efter två matcher
2015-09-28 10:26
Nils Jadelind stod för 2+1 och blev utsedd till matchens lirare mot Örlogsstaden.
I helgen begav sig herrarna till Karlskrona för att ta sig an nykomlingarna Örlogsstaden IBK som tog klivet upp efter att ha placerat sig på en andraplats i Smålands division 2 i fjol.

Redan efter knappa två minuter drar Örlogsstaden på sig sin första tvåa efter att ha gått för hårt in mot Otto Carlsson på mittplanen. Halmstad förvaltar det numerära överläget på bästa sätt när Nils Jadelind sätter sitt första mål för dagen, på passning av Håkan Petersson.

Nils - som gång på gång gjorde livet surt för motståndarna med sin teknik - gör även 2-0 i mitten av den första perioden, denna gång framspelad av David Josefsson. Trots att Halmstad därefter drar på sig två utvisningar står sig resultatet perioden ut. Halmstad vinner även skotten med 8-6.

Till den andra perioden har hemmalaget verkligen bestämt sig för att inte ge Halmstad minsta spelrum. Hög press och full fart tar dem in i matchen och efter fem minuter kommer också reduceringen. Efter målet följer ett ställningskrig där bägge lag ger och tar. När drygt halva perioden är gången ställer Örlogsstaden om för kontring, men på mittplan snubblar en spelare varpå Nils snor åt sig bollen och friställer Håkan på kanten. Håkan gör där inga misstag och 3-1, och lite andrum, är ett faktum. Med bara 30 sekunder kvar av den andra perioden bryter Jesper Åkesson in från kanten och sätter 4-1 - hans första mål i division 1 - assisterad av David Josefsson. Halmstad vinner skottstatistiken även i den andra perioden, denna gång med 11-9.

Örlogsstaden lyckades reducera än en gång innan två minuter av den sista perioden var gångna. Men Halmstad redde ut det hela och innan matchen var slut hade både Jesper Åkesson och Håkan Petersson gjort sina andra mål för dagen. De assisterades av Hampus Haaranen respektive Johan Stål.

I och med resultatet placerar sig Halmstad på en andraplats och är, tillsammans med Malmö, de enda lagen med full pott efter två matcher.