H1: Skön vinst i seriepremiären
2015-09-20 23:08
David Göras var en av förgrundsfigurerna när herrarna slog Röke i seriepremiären
Seriepremiären mot Röke IBK kunde absolut ha börjat bättre. 0-1 kom efter 2.30 och tio minuter senare kom också 0-2. Där och då kändes Röke vassare och mindre känsliga för premiärnerverna, men ju längre perioden led desto mer kom Halmstad in i matchen.
Med 5 sekunder kvar av perioden kom också reduceringen efter ett frislag i offensivt hörn. Kapten Rundberg hade letat sig fram till en tom yta på bortre stolpen och fjolårets poängkung Håkan Petersson hittade bladet med en passning genom slottet.

När domarna blåste igång den andra perioden kom Halmstad ut med ett helt nytt självförtroende och satte direkt press på motståndarna. Fem minuter in kom sedermera kvitteringen av Hampus Haaranen, efter att Rökes målvakt släppt retur rakt ut i slottet på Rasmus Ehrnbergs skott, och två minuter senare hade Johan Stål gett hemmalaget ledningen på pass av Håkan Petersson. Röke han sedan kvittera innan Nils Jadelind snyggt fintade av en Rökeback för att sedan placera in bollen i nätmaskorna. Halmstad kunde således gå till vila inför den sista perioden med ledning.

Bara minuterna in på den avslutade perioden kom matchens stora snackis. Håkan Petersson tar sig runt målburen och stänker upp bollen i nättaket varpå samtliga i hallen tror att det är mål - förutom domarna som slår ut med armarna. Målburen står inte rätt, var förklaringen. I anfallet efter får Röke ett frislag mitt framför mål, ett frislag som också flyttas fram väsentligt. Röke gör inget misstag utan sätter kvitteringen på en snygg variant, knappt fyra minuter in på perioden. Halmstad hämtar dock energi ur situationerna och innan halva perioden var gången hade Håkan Petersson gjort två mål, bägge gångerna assisterad av Nils Jadelind, i två numerära överlägen.

Trots att Röke fick chansen i powerplay och trots att man plockade ut målvakten i slutet fick bortalaget inte hål på en storspelande Gralén i målet och ett vilt kämpande Halmstad.

Oerhört skönt att inleda säsongen med en vinst.

Thumbs up!
  • Håkan Petersson och Nils Jadelind fortsätter att producera poäng. 4 respektive 3 blev helgens skörd.
  • Andreas Gralén visar gång på gång vilken kapacitet han besitter.
  • David Göras gör sin första insats som back i Halmstad - och gör det med den äran.
  • Trots bortdömt mål och kort därpå ett insläppt reser sig laget och tar hem matchen.
Nästa match: Söndag, 27 september. Örlogsstaden IBK, borta.
Nästa hemmamatch: Lördag, 3 oktober. Landskrona Falcons.