Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
P03-05
Pojkar Ungdom / Röd 2 och 4
Premiärlaget 14 oktober

Träningstider

Tisdag 18.15-20.00 Hallägrahallen

Torsdag 18.00-19.30 Örjanhallen


Huvudledare:  Andreas Brag  och  Dan Bergmark


Bua - Halmstad 5-3
2019-01-19 22:00
Vi är inte riktigt med från start då Bua startar i ett ruskigt tempo och har ett skotta stolpen efter ca 10sek och gör 1-0 eftert 31 SEK. De första 5min var Bua det klart bättre laget, men som tur är har vi Otterström i kassen som räddar oss.
Vi kämpar och krigar oss in i matchen och tar över mer och mer efter 12:03 så gör Jonte 1-1 efter pass av Linus vilket även blev resultatet i paus.

2 perioden börjar och vi tar ledningen med 2-1 genom en väl avvägd passning av Kennertsson som Bua backen sparkar in mål.
Vi fortsätter att spela en bra innebandy och utökar ledningen till 3-1 5:08 genom Broman med assist av Ludde.
5:28 så börjar det att spöka ordentligt när domarna börjar att tappa matchen, Vi åker på en 2 +10 för osportslig uppträdande, men om våra rättskipare hade haft lite känsla för spelet så skulle vi haft frislag före. Bua nästan mosar våran spelare i sarg hörnet men vi får inget frislag med oss. Vi släpper till 3-2 målet i följande box ( nytt sätt för dagen och det enda mål de gör trots tre boxplay) Domarna fortsätter att döma lite konstigt och vi får ytligare 2st utvisningar mot oss, och Bua 1st. Fast att vi får nästan en halvnelson på Ludde och ett par höfttacklingar som vi knappt får frislag på.
Men vi ledder efter 2perioder med 3-2 

Vi börjar 3:e med fortsatt bra spel och håller tätt och skapar ett par bra målchanser utan att få dit dem.
8:47 Så drar Samuel sin spelare som dock drar honom i armen så att han måste passa bort bollen med en hand och inte får i väg den bättre än att Bua kan bryta och göra 3-3.
Bua kom in ett bra flow och lyckas göra 3-4 oxå. Då tar vi timeout och satsar på pressa på Bua högt och aggressivt men vi lyckas inte få bollen över mållinjen, dock lyckas Bua bryta boll och göra 3-5  vilket blir slutresultat.

Dock tycker jag att 4-4 hade speglat matchen mer rättvist (vi var värda minst 1 poäng idag)
Jag är väldigt stolt över killarnas kriga och kämpa insatts i 45 min.
Trots att vi inte fick domsluten med oss i många läggen så la vi inte för mycket energi på dessa utan försökte spela vidare/ Stolt. Coach

Medalj i Eksjö
2019-01-08 16:30
Husarcupen 5 januari 2019
Jodå, det blev allt seger till slut och en välförtjänt medalj. Glada miner i ett glatt gäng!
Full rulle i Eksjö
2019-01-05 15:03
Match efter match efter match och mest stolpe in faktiskt, fast tyvärr för motståndarlagen.... Kul ändå att spela mot för oss nya lag som Tranås, Vimmerby, Lagan och Sävsjö. Dags just nu för sista gruppspelsmatchen. Sedan blir det pizza och kulturpromenad i den historiska trästaden inför slutspelet. 
Husarcupen
2019-01-04 19:02
En trupp på 32 halmstad ibk-are har nu checkat in på Eksjö stadshotell för att ladda upp inför Husarcupen. Stämningen på topp och plankstekarna snart på väg in. Kanonerna laddas ordentligt i den fina gamla garnisonsstaden. Sju matcher måste vinnas imorgon för att vinna med sig bucklan hem. 
Årets tre sista matcher del 3 - En oväntad resa
2018-12-26 20:22


Jul och förkylning är ingen bra kombination när man vill ha ut något men så här i mellandagarna kommer ett litet referat från hösten sista match, Veddige hemma i Hallägra.


Sista matchen det här året, vi har blandat bra matcher med mindre bra matcher. 
Kommer tidigt till Hallägra med buss och är fortfarande lite trött och seg. Tar sällskap den sista biten med Samuel Stefansson som precis som jag suttit på bussen på väg till Hallägra. Vi pratar om att vi har svårt att få ihop tre hela femmor, något som egentligen inte borde vara några som helst problem. Samuels åsikt är att spela match är att det är roligaste som finns, hemmamatch innebär ju i hans ögon att man inte har någon ursäkt att inte vara med såvida man inte är sjuk, skadad eller bortrest. Vi har precis fått två bortfall och är glada om vi får ihop två hela femmor.


När vi anländer lite tidigare än den sagda samlingstiden så har motståndarlaget Veddige redan anlänt, innebandyskolan spelar på en liten plan ledda av två av våra spelare, lagkapten Olle Engdahl och William Zivlak. Viktor Westermark som snart kommer att byta namn genom en freudiansk felsägning står och skjuter mot ett tomt mål. Samuel gör sällskap med Viktor, några meter bort gör större delen av Veddiges lag samma sak

Spelarna anländer en efter en och alla samlas vid målet som bin omkring något sött. Efter ett tag säger jag till killarna att det är dags att bygga sarg, vissa tar sig an uppgiften direkt medan vissa får man lov att säga till ytterligare en gång. Då har vi fått tillgång till Zivlak som spelare, han hade missat anmäla sig men eftersom han redan var i Hallägra för våra minstingar i klubben så ville han gärna spela.


Jag och Martin började genast fundera över hur vi skulle få in honom i femmorna, nu hade vi ju en extra spelare. Lösningen blev att vi lät Filip/Linus ta vartannat byte i första perioden.


Första perioden:


Som så många gånger tidigare börjar det inte så bra målmässigt men spelmässigt hänger vi bra med, försvarsspelet är ibland helt lysande. Men som sagt var målen ramlar in ändå, två kvicka mål inom en minut gör att vi hänger lite. Veddige får dock en utvisning i slutet av perioden, vi spelar runt ganska bra men Veddige får tag i bollen och kontrar in 0-3.


Rättvist? Nä faktiskt inte. Vi spelar ett bra försvarsspel, har ett bra powerplay och skam den som ger sig. Ett par sekunder efter att utvisningstiden gått ut så tar Sonny ett par steg inåt plan då vi fortfarande spelar som vi haft ett powerplay, får ett pass i sidled, tar i för kung och fosterland. Målvakten flaxar med handen, han räddar men bollen trillar in. Vi har reducerat till 1-3 och killarna firar, målet ger både spelare och ledare energi.


Vi ändrar inget i periodpausen, det har fungerat ganska bra ändå. Veddige gör som vi vill att de ska göra. Vi vet att de kommer att ha mer boll än vad vi har, då gäller det att vi får dem att göra det vi vill, de spelar runt och tar en hel del dåliga avslut. Målen vi släpper in beror många gånger på att vi gör individuella misstag, sådant som vi kan träna bort.


Andra perioden:


Andra perioden börjar och den liknar den andra, bortsett att Viktor Westermark har börjat sin uppvisning, när jag kommer hem och ska berätta om matchen för min familj råkar Viktor byta namn, Westermark blir till Mästerverk.


Viktor ”Mästerverk” utnyttjar sin kroppsstorlek och fart när han ensam kontrar, han trycker sig in mot mål men kommer inte till något riktigt skott. Viktor spelar hockey när han inte är upptagen med huvudsporten innebandy och han mer eller mindre trycker in bollen på hockeymaner. Vi har reducerat till 2-3.


Glädjen varar inte länge utan ett par minuter senare rycker Veddige då man gör borde sitt fjärde och femte mål. Uppförsbacken är tung och spelare hänger med huvudet och gnäller på varandra. Jag och Martin diskuterar vilka förändringar vi ska göra och om vi borde ta timeout. Vi bestämmer oss för timeouten men just då passar vi på att göra mål, vår målvakts-Filip som i den här matchen spelar ute passar till Viktor ”Mästerverk” och Viktor gör sitt andra mål i matchen och det står 3-5.


När det är knappt 2 minuter kvar så utökar Veddige till 3-6 och det känns som att varje gång vi gör mål så lyckas de svara med ytterligare mål. Det blir en variant på en timeout, då motståndarna firar sitt mål så tar Martin ett snabbt snack med killarna. Jag håller koll på domarna om vi skulle behöva ta en riktig timeout …


Tredje perioden:


Nu är det en helt annan känsla, killarna har pratat ut och har slutat att skälla på varandra. Istället finns där en helt ny ton, där man uppmuntrar varandra istället för att gapa på sina medspelare. Den där riktiga timeouten behövdes aldrig. Ändå var det Veddige som först fick utdelningen då man gjorde 3-7 men vi hade nästan en hel period kvar och vilken period det blev.


Nu i efterhand undrar både jag och Martin vad som tog åt killarna och säkerligen många andra. Sonny passar snett bakåt in i slott, målvakten slänger sig som en fotbollsmålvakt istället för att förflytta sig som man ska, passen når Elias Billström som med ett kort dragskott sätter bollen i det kryss där målvakten kom ifrån. Mycket hög klass på både pass och skott. Det står 4-7 när vi spelat 6:52 av tredje perioden. Det tar 59 sekunder innan vi reducerar ännu en gång när Elias Broman assisterar Viktor ”Mästerverk” och det står 5-7 på resultattavlan.


Nu spelar vi riktigt bra men tiden går och vi ledare börjar fundera på om vi ska ta ut målvakten och vem som förutom de som spelar i powerplay som ska in istället. Med bara 3 minuter kvar lyckas vår stora målskytt i serien äntligen hitta målet. Lukas Eriksson assisterar Alexander Kennertsson som piskar in 6-7. Vi ledare är beredda att ta målvakten men då lyckas Broman återigen hitta vårt ”Mästerverk” som prickar in 7-7.


Martin och jag är nöjda och vi bestämmer att killarna ska få belöningen att få med sig en poäng i sista matchen, vi låter bli att spela 6-5. Killarna på plan är däremot alls inte nöjda, vi får frislag i ett bra läge med knappa minuter kvar.


Frislaget misslyckas men returen går till killen som gör mål på allt, ni vet väl vem vid det här laget ? Viktor Westermark gör sitt femte mål i matchen, Veddige är chockade både plan och på läktaren. De hinner inte ens ta en timeout …


En skön seger men nu i efterhand så känns det som att det inte var segern som var viktig, utan hur killarna kämpade, hur de skällde och var arga och mest av allt hur mycket karaktär de faktiskt har då de ändå inte gav upp utan körde ändå in i kaklet, TILLSAMMANS ...


Nu ser vi fram emot matcherna till våren då vi äntligen ska få möta lag som ska vara på en mer rimlig nivå och inga renodlade Juniorlag som är flera år äldre.

 
Sponsorer
HIBK på Instagram