Tillbaka i vinnarspåret!
2020-10-12 22:01

Efter en mindre lyckad insats borta mot Varla förra helgen vände Halmstads herrar denna söndag hem för att möta Mölndals IBK. För ovanlighetens skull spelades matchen i B-hallen då Gymnastik-SM hade äntrat stora arenan.

Detta syntes dock inte beröra Halmstad som direkt tog tag i taktpinnen när väl matchen blåstes igång. Trots spelövertag tog det ändå nio minuter innan HIBK hittade rätt för första gången då Adam Iggström från slottet gjorde 1-0 med ett kliniskt avslut. 2-0 kommer 17:35 genom Otto Karlsson. Perioden slutar dock 2-1 efter att Mölndal tillåtits reducera 19:53. Slarvigt av hemmalaget som istället för att hålla i bollen perioden ut ger Mölndal chansen. En chans som bortalaget utnyttjar.

Andra perioden är den första lik och Halmstad står för det mesta bollinnehavet. Efter 5:36 drabbas Mölndal av en utvisning. Halmstads powerplay är effektivt och Otto Carlsson trycker in 3-1 på passning från Oskar Härsjö. Halmstad slappnar av lite igen och Mölndal kan åter reducera en gång innan Teddie Lundberg med ett distinkt avslut trycker upp bollen i Mölndalmålvaktens högra kryss, snyggt assisterad av Håkan Petersson. Det innebar att ställningen efter andra perioden var 4-2.

Tredje perioden blir en målrikare tillställning där Halmstad återigen är det spelförande laget men ibland slarvar man och låter Mölndal komma i kontringar som blir hyfsat farliga. Mölndal tillåts göra tre mål i sista perioden varav ett i powerplay men eftersom Halmstad också gör tre innebar det att matchen slutar 7-5 i HIBK:s favör. Målskyttar för hemmalaget var Oskar Härsjö x2 båda i powerplay samt Johan Stål.

Avslutningsvis en rättvis seger för hemmalaget. Utan sin väldigt skickliga målvakt hade förlustsiffrorna för Mölndal blivit större. Denna dag ska HIBK:s powerplay hyllas då det var effektivt och på så sätt  matchavgörande. Vill också lyfta fram att Halmstad under matchen luftar många spelare vilket är viktigt för framtida matcher. Nu väntar en veckas speluppehåll innan laget beger sig till Göteborg för att möta Partille den 24 oktober.

Om man missade matchen mot Mölndal finns det möjlighet att streama matchen i efterhand via länken: https://halmstadibk.streamify.io/play