Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Flickor Oskar 03-05
Silver i DITEC Cup!
2019-04-01 12:00
Flickor 03/05 tog silver i DITEC Cup

Tjejerna i Flickor 03/05 stod för en enastående prestation i lördags. Visserligen kom tjejerna tvåa i serien, men där är flera lagen ett år yngre. I DITEC Cup i Falkenberg spelade laget i åldern 04/05, och mötte flera rena 04-lag. Dessutom lag som har gått mycket långt i andra cuper, samt placerat sig högt i högre serier.

Dagen började klockan 08.15 i Falkenberg. Tjejerna såg redan då taggade ut, och även om det skämtas mycket så kunde vi nästan ta på laddningen. Det kändes riktigt bra! Första matchen spelades mot Viskadalens IBK, och bortsett från första bytena så spelade laget mycket stabilt. Vi spelade oss fram till många riktigt fina lägen, men en kombination av bra försvarsspel hos Viskadalen och kanske lite oflyt gjorde att vi ”bara” fick in bollen en gång. Dessutom släppte vi in ett – i och för sig riktigt snyggt – långskott i slutet av matchen, och resultatet fick skrivas till 1-1.


Andra matchen spelades mot Lindås Waves, som hade vunnit sin första match. Svårt motstånd med andra ord. Men spelarna går ut helt respektlöst i matchen, och – enligt oss – spelar fantastisk fin innebandy. Läckra kombinationer. Fint passningsspel. Bra skott. Men framför allt visar de på en stor vinnarinstinkt och revanschvilja. Lindås skulle besegras! Efter 20 minuters kamp, så har laget lyckats producera två riktigt snygga mål. Och till råga på det har försvarsspelet varit löjligt bra och nollan hållits.


Engelholm IBK:s andralag står för motståndet i tredje matchen, och det syntes på tjejerna att de hade fått upp ångan. Fortsatt bra spel framåt, och lika bra spel bakåt. Resultatet blev 1-0, och plötsligt står laget som grupp-etta, i en – vad vi ledare trodde – mycket svår grupp. Fantastiskt!


I kvartsfinalen spelar flickorna mot Öckerö IBK. Matchen är helt jämn, och det känns tufft när Öckerö gör första målet i slutet av första perioden. Men är det någonting som tjejerna har visat i helgen, så är det att man aldrig ger upp. Efter mycket slit från alla i laget, så får vi in både kvittering och ett ledningsmål. Som laget klarar av att hålla fram till slutsignal. Stor glädje bland tjejerna, men även hos föräldrar och ledare.


Semifinalen spelas mot Engelholms första-lag. Ett lag som vi hade tittat mycket på eftersom de spelar riktigt bra innebandy. Efter endast en minut åker vi på en utvisning. Den gick nog att diskutera, framför allt med tanke på att domarna hade släppt väldigt många liknande situationer tidigare. Men domarna dömer, och det är bara att gå vidare. Tjejerna gör ett riktigt bra box-play, och släpper inte ett skott på mål. Ett par sekunder efter vi blir fulltaliga, skjuter vi ett skott i mål. Men i samband med skottet följer skyttens klubba motståndarens klubba upp i ansiktshöjd på motståndaren och målet döms bort. Samt ”målskytten” får 5 minuters utvisning. Helt galet, enligt oss. Men återigen – vi ger inte upp! Tjejerna spelar alltså ytterligare 5 minuters box-play, utan att släppa in något mål. Om man inte förstår innebandy, så kan vi bara säga att det var en heroisk insats från alla i laget. Efter full tid står det fortfarande 0-0 på tavlan, och förlängningen är ett faktum. Cirka 1 minut in i förlängningen spelar sig tjejerna fram till ett bra läge, och sätter den! Total EUFORI i hela Halmstad IBK-gänget!


I finalen möter laget Träslövsläge IF:s första-lag. Ett lag som spelar riktigt bra innebandy, och som vi vet håller mycket bra klass – även utanför länet. Tjejerna försöker elda på sina trötta ben, men motståndet är bra. Mycket bra. Halmstad IBK:s gäng ger aldrig upp och sliter in i kaklet, men vi får buga för motståndet. Och resultatet 0-2 får anses vara rättvist.


I det stora hela gör tjejerna en fantastisk insats. Både i anfalls- och försvarsspelet, men framför allt genom sin kämpainsats. Det är med en liten tår i ögat vi konstaterar att våra tjejer är riktigt duktiga, trevliga, sportsliga och med massor av humor. Vi vill ge ett stort plus till alla tjejerna – från målvakt till försvarare och anfallare – för att ni är fantastiska!

 

/Tränarna


Nyhetsarkiv
Silver i DITEC Cup!2019-04-01 12:00
2018-10-26 13:16
 
Sponsorer
HIBK på Instagram