Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
RIB Rullstolsinnebandy
Stadium Sports Camp RIB 2019
2019-07-10 09:07
Så glad blir man när man gjorde mål.

Stadium Sports Camp med Prova-på Rullstolsinnebandy under den 27-28 juni och 4-5 juli 2019

Rullstolsinnebandy = RIB


Introduktion
Även detta år fick vi förfrågan att hålla i arrangemang Prova-på Rullstolsinnebandy Halmstad IBK på Halmstad Arena. Detta erbjudande kunde vi inte säga nej till då förra årets Camp blev SUXCE.

Alla barn och ungdomar i ålders spann  8 – 14 år, hade ett två veckors idrottsläger med flertalet idrotter med prova-på,  där Rullstolsinnebandy var en av idrotterna. Deltagande ungdomar kom från hela landet. Vilka var indelade i 30 grupper a´ 14-30 deltagare per grupp. ca 1 300 ungdomar Vi fick tillförfogande 45 min per grupp, från kl. 08.00 – 17.00. Prova-på bestod i att barnen fick spela 15 minuters matcher.

Support Halmstad Arena
Vi fick utmärkt support av Kent Johansson Evenemang, drift och underhåll Halmstad Arena


Dialog
Flera av deltagarna passade på att fråga oss en hel del som tex Vad har du gjort som sitter i rullstol, hur länge har du suttit i rullstol, Kan du gå, kan man spela RIB fast man sitter i rullstol, etc. etc. Givetvis så svarade vi på alla frågor. Vilket gjorde att ungdomarna frågade om nästan allt. Vi fick verkligen god kontakt. Man hälsa glatt vid lunchen etc. Det var verkligen glada miner. Många har efterfrågat om en extra prova-på. Men då prova-på aktiviteterna överlappade varandra så blev det aldrig några luckor.


Summering
Årets påfyllnad av glädje och energi är tillryggalagd på fyra dagar. Tajt program med barn och ungdomar i ett antal som inte ska gå ihop, gick ihop. Att se barnen göra något det aldrig gjort förut och se när de märker att det faktiskt funkar och det är väldigt roligt. När de dessutom märker att det inte är så farligt att ramla så blir det ännu roligare. Det är spännande att få sina fördomar ifrågasatta när olika grupper från allt från cheerleading till fotboll så blir man lite vidsyntare! Vi hoppas verkligen detta ger ett eko så sporten får fler deltagare och fler provar och upptäcker sporten! Vi i Halmstad Innebandyklubb RIB tränar måndagar 17:00-19:00 i Halmstads arena B1:an,så känner du för att pröva på eller känner någon som du kan uppmuntra att testa, så gör det!

Vi som fungerade som ledare under Kampen var
Mats Andersson, Tore Nilsson, Carina Eriksson

 

Glädje - Stolthet – Gemenskap

 
Sponsorer
HIBK på Instagram