Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dam A div 1
Falkenbergs IBK
7 - 2
Halmstads IBK
Falkenbergs IBK7 - 2Halmstads IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 22 oktober, 20:15
Plats:Kattegatthallen
Serie:Damer Division 1 trippel   Tabell >>
Samling:19:15
Sportchef Sjögren sammanfattar Falkenbergsmatchen
2018-10-26 12:49
Taktiksnack under matchen borta mot Falkenberg
Damerna begav sig under måndagen till Falkenberg för att ta sig an ett Falkenberg med en handfull gamla lagkamrater och Halmstad-spelare. Efter två målmässigt jämna perioder kunde Falkenberg gå ifrån och till slut vinna med 7-2. Periodsiffrorna skrevs till 0-0, 2-1, 5-1.

Efter en ett högt tempo inledningsvis i period 1 så äger Falkenberg mer boll än Halmstad och efter en ca 6 minuter så åker Halmstad på en straff emot sig. Falkenberg stegar fram men vår målvakt täcker sin bur och Falkenberg missar målet. Falkenberg äger fortsatt mer boll perioden ut men Halmstad har riktigt bra omställningsspel som är farliga. Perioden slutar rättvist 0-0...

Andra perioden är bättre för Halmstads del i bollinnehav men fortsatt är det Falkenberg som trycker på men Halmstad vågar kliva upp lite mer i banan och skärmar av Falkenbergs spel och gör därmed 0-1 04:43 in i perioden genom Felicia Beckius. Men glädjen är kortvarig då Falkenberg kvitterar direkt efter till 1-1 efter 05:19 genom Olivia Wallin. Halmstad är fortsatt med på banan och gör det jobbigt för Falkenberg med ett bra försvarsspel och vassa kontringar som vi tyvärr inte får utdelning på. Och Falkenberg trummar på med ett bra tempo och gör också 2-1 efter 12:05. I minut 19:39 åker hemmalaget på en utvisning som Halmstad inte lyckas göra mål på. Resultatet är inte helt rättvist då Halmstad gör en fin period. Men fortsatt har Falkenberg mer boll.


Tredje perioden börjar vi med en mer på plan men lyckas inte förvalta något framåt. Och åker själva direkt på en utvisning vilket blir jobbigt mentalt men vi släpper inget mål. Återigen så trummar Falkenberg på med bra spel men kommer inte till alltför många bra lägen utan vår målvakt och försvar gör det bra. Efter 09:00 så sprätter Matilda Åström upp bollen i nättaket till 2-2 efter en bra pass från Michaela Sandberg och vi får utdelning på en bra omställning. Falkenberg trummar vidare och gör 3-2 och 4-2 i minut 11 och 14 med bättre skärpa än Halmstad idag, Tyvärr då Halmstad hade två kanon läge på omställning innan deras 2 mål. Här tappar Halmstad matchen lite grann men får chansen då hemmalaget åker på en utvisning i slutet. HIBK satsar allt framåt och plockar målvakten men åker på 0-2 med en tjej mer på plan.

Slutresultatet blir till slut 7-2 till hemmalaget vilket någonstans är rättvist men hade det slutat 4-2 istället så hade det speglat matchen bättre.
Hur som helst så stör vi Falkenberg på ett riktigt bra sätt.


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer
HIBK på Instagram